SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Napraforgós csirkemell párolt zöldséggel

Szoboszlai Beáta [cikkei] - 2011-05-24
Ünnepek után inkább a diétás, egyszerűbb ételeket részesítem előnyben. Nem is csoda, hiszen annyi sütemény és sült hús után a szervezetem sírva kér valami diétás táplálékot. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül, úgyhogy próbáljátok ki, ezt a kíméletes finomságot ti is.
Napraforgós csirkemell párolt zöldséggel

Hozzávalók 2 főre:

  • 60 dkg csirkemell
     
  • kb. 50 g napraforgó mag (ízlés szerint)
     
  • 0,5 kg zöldség (fagyasztott, vagy friss) tetszés szerint (képen: borsó, bébirépa, karfiol)
     
  • olaj
     
  • só, bors, delikát

A zöldséget forró delikátos vízben pároljuk puhára. A csirkemellet alaposan megmossuk, feldaraboljuk, majd kevés olajon pirítani kezdjük. Szórjuk meg sóval, borssal és pár percig még kavargassuk.


Mielőtt aranybarna lesz a hús, szórjuk rá a napraforgó magot, 2 percig kevergetve még pirítsuk a hússal, ezután levehetjük a tűzhelyről és máris tálalhatjuk, hiszen ez alatt a zöldségeink is készre párolódtak. Gyors, egyszerű, egészséges és diétás étel.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.



 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja