Hamis Grattan burgonya
Sallai Enikő Jutka [cikkei] - 2011-05-06
Egy gyorsan elkészíthető, könnyű köret, mégis nagyon különleges ízhatás, amivel elvarázsolhatjuk vendégeinket, vagy családunkat.
![Hamis Grattan burgonya Hamis Grattan burgonya](/gallery/thumbs/r_2011-05-06_grattan_burgonya_index_w680_h0.webp)
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 dl tej
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg penészes sajt
- 20 dkg trappista
Elkészítés:
A meghámozott krumplit egy tepsibe karikázzuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát, rámorzsoljuk a penészes sajtot, felöntjük annyi tejjel, ami éppen csak ellepi, lefedjük a tepsit és kb 20 percre 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
Kivesszük, rászórjuk a reszelt trappistát, majd visszatesszük, amíg rá nem pirul a sajt.Önmagában is fogyasztható, de köretként is tálalhatjuk, sült húsok mellé.
Tipp: Nagyméretű pogácsaszaggatóval köröket vághatunk ki, így tálalva esztétikusabb
látványt nyújt.
![grattan_burgonya](https://www.csaladinet.hu/gallery/Image/grattan_burgonya_.jpg)
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Családinet hozzászólások:
Előző hír
Tárkonyos karfiol leves
Következő hír
Közösségi hozzászólások: