SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Rebarbarából készült ínyencségek

Németh Ági [cikkei] - 2004-06-10
Készítsünk rebarbarából levest, kompótot, és rebarbarás sertéssültet.

Rebarbarából készült ínyencségek

Rebarbaraleves

 

Hozzávalók

 

                      4-5 rebarbaraszár

                      4 evőkanál cukor, csipet só

                      4-5 szem szegfűszeg, fahéj

                      2dl tejszín

                      1 evőkanál liszt

Elkészítés

A rebarbara szárakat megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 l vízben cukorral, egy csipet sóval fölforraljuk. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget, és puhára főzzük. A tejszínt csomómenetesre keverjük a liszttel, és a levest behabarjuk vele. Hidegen tálaljuk.

 

 

 

Rebarbarakompót

 

Hozzávalók

                   1 kg rebarbara

                    5 evőkanál cukor

                    csipet fahéj.

                    2-3 szem szegfűbors

                    2-3 dl fehérbor /elhanyagolható/

 

A rebarbarát megtisztítjuk, kis darabkákra felaprítjuk és felöntjük a borral vagy 3dl vízzel. Ízesítjük a cukorral, fahéjjal, szegfűborssal. Felforraljuk és kb. 10 percig főzzük / amíg puha nem lesz a rebarbara /. Hidegen tálaljuk. Tejszínnel díszíthetjük.

 

 

 

Rebarbarás sertéssült

 

Hozzávalók

                    1 kg diója

                    2-3 evőkanál mustár, méz

                    só, bors,

                     sülthús fűszerkeverék, kiskanál köménymag

                    2 gerezd fokhagyma

                    50 dkg rebarbara

                     10 dkg ráma

                     1 db alma

                     sütőzsák vagy alufólia a sütéshez, alufólia a hús befedéséhez

 

 

Elkészítés

A húst megmossuk, szárazra töröljük, és megsózzuk. Megkenjük a fűszerkeverékkel / mustár, méz, zúzott fokhagyma, sülthús-fűszerkeverék, bors, köménymag / összekeverjük. A befűszerezett húst sütőzsákba tesszük, mellé rakjuk az almát / szeletekben / és a rámamargarint. A sütést az előírásnak megfelelően végezzük, de a húst csak háromnegyed részig sütjük meg. Ezután kivesszük a zsákból a húst, és tepsibe rakjuk. A megtisztított felaprított rebarbarát / egy kis mézzel meglocsolhatjuk a rebarbarát / mellétesszük, és a pecsenye levét ráöntjük. Alufóliával beborítjuk, és még legalább 50 percig sütjük, közben gyakran locsolgatjuk a húst./ ha igényli egy kis vizet is önthetünk alá /.  A húst rebarbarás mártással tálaljuk. Krokett vagy rizs illik hozzá, ki melyiket szereti.

 

Mindenkinek ajánlom, egyszer próbáljon ki egy- egy ismeretlen zöldégféle receptet, így bővíthetjük kedvenc ételeink tárházát.

 

 

 

 

További receptek találhatóak:www.vital.hu

                                               www.hazipatika.hu

                                               www.eszemiszom.hu

                                               www.babamagazin.hu

                                               www.vegetarianus.hu

              

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja