Főzzünk spárgából krémlevest és sonkás sajtost
Spárgakrém leves
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg spárga
1 szál póréhagyma
2 db húsleves kocka
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 tojássárgája
petrezselyem
Elkészítés
A spárgát vékonyan hámozzuk meg mindig.
A leveskockát felforraljuk 1 l vízben, a hagymát megdinszteljük a vajon és hozzá adjuk a spárgát /ujjnyi darabokra vágjuk össze/, és a petrezselymet, majd felöntjük a levessel az egészet. A spárga kb 20 perc alatt megpuhul. Gyengén leturmixoljuk, és elkeverjük benne a tojássárgáját, felöntjük a tejszínnel. Ízesítjük sóval és borssal.
Spárga sajttal és sonkával
Hozzávalók 4 személyre
1 kg spárga
1 só
20 dkg vaj
1 teáskanál cukor
5 dkg liszt
késhegynyi fehérbors
1 csokor apróra vágott petrezselyem
20 dgk főtt sonka
10dkg gouda sajt
1 citromkarika
Elkészítés:
A spárgát vékonyan hámozzuk meg, de a csúcsát hagyjuk meg. Tegyünk forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy kis cukrot és kiskanálnyi vajat, ettől finom puha lesz. Tehetünk a főző vízbe egy citromkarikát, mert így megmarad a színe. Kb 20 perc alatt kész van. Ügyeljünk arra, hogy a csúcsait ne lepje el a víz!! Állítva főzzük, mert így nem törik el a szára. Leöntjük róla a főző vizet és kivajazott jénai edénybe tesszük. A vajon megpirítjuk a lisztet és a spárga levével felengedjük, mártást készítünk belőle.
A jénai tálban a spárgát megszórjuk az apróra vágott sonkával, egy kis borssal meghintjük beborítjuk a mártással, és ráreszeljük a sajtot. Berakjuk az előmelegített sütőbe és a sajt olvadásáig sütjük. Burgonyakrokettal tálaljuk.
További receptek: www.origo.hu
Anzsel
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: