Epres, túrós kosárkák
Hozzávalók a tésztához:30 dkg liszt (sima), ½ cs sütőpor, 15 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 ek tejföl
Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg túró, 10 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, fél citrom héja, eper
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy fél órát.
Majd kis darabokra vágom (esetleg kis is nyújthatjuk), és kivajazott kosárkaformába nyomkodom.
Előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, vigyázva arra, hogy a linzer tészta meg ne égjen.
Közben a krémhez valókat habosra kikeverem.
Az eper egy részét pedig kis darabokra vágom.
Amikor elkészültek a kosarak, és ki is hűltek, jöhet a töltés.
A kosarak aljára tegyünk egy kevés aprított epret.
Egy csillagcsöves nyomózsákot töltsünk meg a túrós krémmel, és ezzel adagoljuk a kosarakba a krémet.
A krém tetejére tegyünk felezett epret.
Ha gondoljuk, színes szóró cukorral is megszórhatjuk a kosarakat.
TIPP: Ha nincs kosárkasütőnk, akkor használjuk a muffin sütőnket. Ebben az esetben érdemes kinyújtani a tésztát, majd egy fodros szélű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kb. 6-7 cm átmérőjű köröket. Ezekkel béleljük ki a muffin mélyedéseit.
Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: