SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Kígyó

Családinet [cikkei] - 2010-09-17
- Hogyan neveljük a Kígyó-gyerekeket?
- A Kígyó a Kostól a Halakig
- A Kígyó és társai
Kínai horoszkóp: Kígyó

KÍGYÓ

1905. február 4. - 1906. január 23.
1917. január 23. - 1918. február 10.
1929. február 9. - 1930. január 28.
1941. január 27. - 1942. február 14.
1953. február 14. - 1954. február 2.
1965. február 2. - 1966. január 20.
1977. február 18. - 1978. február 6.
1989. február 6. - 1990. január 25.

2001. január 24. - 2002. február 11.
2013. február 10. - 2014. január 30.
2025. január 29. - 2026. február 16.
2037. február 15. - 2038. február 3.

A Kígyóról azt tartják, hogy ravasz, pedig nem az, csupán okos és bölcs egyszerre. Ismeri az életet, tisztában van fonákságaival, megérti a jót és a rosszat és ha már így van - gondolja magában - miért ne fordítsa saját javára a forgandó szerencsét. Teheti ezt annál is inkább, mert esze vág, mint a borotva, művelt és tájékozott. Rendelkezik továbbá egy ritka képességgel: szinte csalhatatlan biztonsággal megérzi a bekövetkező eseményeket és az embereket alaposan megdöbbenti a jóslataival. Ellenségeit szinte megigézi, jó néhányan éppen a cél előtt buknak el, csak azért; mert a Kígyó rosszat kívánt nekik.

A Kígyó sokra viszi az életben, nem mintha különösebben szorgalmas, vagy kitartó volna, hanem mert ügyesen siklik az akadályok között és ösztönösen kiválogatja azokat, akik segítik az előmenetelét. A patrónusok pedig szomorúan rádöbbenhetnek: Kígyót melengettek a keblükön.
Kitűnő emberismerő, lelkileg és érzelmileg szinte mindenkivel azonnal azonosul. Nagy a beleérző képessége, ezért kitűnő pszichiáter, pszichológus. A Kígyó tanácsait érdemes megfogadni, mert mindig fején találja a szöget és még a legnagyobb kátyúból is megmutatja a kivezető utat. Szavakkal szívesen segít, ám százszor is meggondolja, hogy a pénzéhez nyúljon és így húzzon ki valakit a csávából.

Kíméletlenül állítja pellengérre az emberi fogyatékosságokat, mert jó érzéke van az erkölcsi és a társadalmi normákhoz. Saját hibáival szemben azonban elnéző és mindig talál valami mentséget a maga számára.
Jó néhány szerencselovag található az e jegyben születettek között. A Kígyónak ugyanis roppant szerencsés a keze, ha ő húzza ki a lottószámokat, akkor szinte biztos, hogy ötös találatot ér el. Jó néhány sikeres filmcsillag, popsztár a Kígyó-szülöttek közül kerül ki.
De nemcsak a játékban szerencsés, hanem a szerelemben is. Él a kínálkozó lehetőségekkel és ha a félrelépésekben jegyeznék az eredményeket, a Kígyó bizonyára világrekordot állítana fel. Nem tűri azonban, hogy őt megcsalják. Ezen annyira felháborodik, hogy még a tettlegességtől sem riad vissza. A Kígyó-nő tisztában van szépségével, és azt is tudja, hogyan kell bájait a legdivatosabb ruhákkal még jobban kihangsúlyozni. Minden férfinak tetszeni akar, hogy a gazdag kínálatból kedvére válogathasson. Igyekszik jó partit csinálni, hogy a férje biztosítsa mindazt, ami egy jól öltözött hölgynek feltétlenül szükséges. És a Kígyó-nőnek nagyon sok minden kell.

Bármilyen furcsa, a házasság intézményét a Kígyók számára találták ki. Kitűnő családapa, odaadó feleség, akinek legfőbb célja, hogy otthonát hangulatossá és széppé tegye. Ugyanis szép otthon nélkül a Kígyó boldogtalannak érzi magát. De bármennyire is szereti családját, heves vérmérséklete mindig kiűzi egy kis szerelmi portyára. Ezért rendszeresek a civódások a Kígyófészekben.

Hogyan neveljük a Kígyó-gyerekeket?
A kis Kígyók szeretnek játszani és ennek fáradalmait gyakran az iskolában pihenik ki. Nehezen látják be, hogy tanulniuk kell. Ennek ellenére a jók közé számítanak, mert okosak és találékonyak, lemaradásukat pedig napok alatt pótolják. Szeretnek sportolni, itt ugyanis kitűnhetnek eredményeikkel. Idejekorán meg kell magyarázni nekik, hogy az élet nem csupán játékból és szórakozásból áll.

A Kígyó a Kostól a Halakig
A Kos-Kígyó (március 21.-április 20.) gyorsan siklik át az élet nehézségein, teljes erejével munkálkodik karrierjén. Hevessége miatt gyakran kerül kellemetlen helyzetbe, ám mindig ügyesen kivágja magát.
A Bika-Kígyó (április 21.-május 20.) nyugtalan és hevesvérű. Sohasem tétlenkedik, mindenbe bátran belevág és terveit következetesen megvalósítja.
Az Ikrek-Kígyó (május 21.-június 21.) mindent a saját hasznára fordít. Örök elégedetlen, aki mindig többet akar. Ő a paradicsomi Kígyó, aki elcsábítja Évát.
A Rák-Kígyó (június 22.-július 22.) a legszívesebben nyugdíjasnak születne. Mivel ez nem megy, másokat dolgoztat és így szépen előrejut az életben.
Az Oroszlán-Kígyó (július 23.-augusztus 23.) legyőzhetetlen. Amit egyszer a fejébe vesz, attól senki és semmi el nem tántorítja.
A Szűz-Kígyó (augusztus 24.-szeptember 23.) rendszerető és tiszta. Minden területen túlbiztosítja magát, ezért lassan halad előre.
A Mérleg-Kígyó (szeptember 24.-október 23.) bájaival mindenkit rabul ejt. Rendületlenül bízik a szerencsében, mert a munka nem erős oldala.
A Skorpió-Kígyó (október 24.-november 22.) kedves erőszakossággal halad előre a siker útján.
A Nyilas-Kígyó (november 23.-december 21.) okosan távolítja el útjából a riválisokat. Ennek ellenére kedvelik. Szereti és ügyesen kamatoztatja a pénzt.
A Bak-Kígyó (december 22:-január 20.) makacsul törtet célja felé. Okosan számító még a szerelemben is.
A Vízöntő-Kígyó (január 21.-február 19.) igazi jóstehetség. Megérzi, hogy mit hoz a jövő. Eredeti ötletei vannak a hivatásában és a szerelemben.
A Halak-Kígyó (február 20.-március 20.) inkább beszélget, mint dolgozik. Arról álmodozik, hogy álmait hogyan valósítsa meg.

A Kígyó és társai
Még az okos Patkány is tiszteli a Kígyót. A Kígyó valósággal megbűvöli őt, ezért a közöttük lévő ellentétek áthidalhatók.
A Bivaly nyugodt természetével még a Kígyót is megszelídíti. A Bivaly hűsége és a Kígyó csapodársága azonban örök ellentét forrása.
A Tigris fergeteges vérmérséklete lehengerli a Kígyót. A szerelemben gyorsan közös nevezőre jutnak. A Tigris haragra gerjed, ha Kígyója másra kacsingat.
A Nyúl nem is olyan naiv, ha arról van szó, hogy meghódítson egy Kígyót. De sohasem tudja hét lakat alatt tartani.
A hiú Sárkányt könnyen az ujja köré csavarja a ravasz Kígyó. És a Sárkány ezt észre sem veszi.
A Kígyók azzal nehezítik meg életüket, hogy mindig túl akarnak járni egymás eszén. A másik hűtlenségétől a vér a fejükbe száll.
Aés a Kígyó ideális partnerek, ha heves vérmérsékletüket megzabolázzák és nem mutatják ki fölényüket a másikkal szemben.
A Kecske igényeit a Kígyó nehezen elégíti ki, mert ehhez sok pénzt kellene keresnie.
A Majom és a Kígyó mindig megtalálja az élet naposabb oldalát. Jó társak lehetnek, de ez kevés a boldogsághoz.
A Kakas egyenrangú a Kígyóval - még a szerelemben is. Ha a hűséget nem veszik komolyan, békésen eléldegélnek.
A becsületes Kutya és a ravasz Kígyó kapcsolatát gyakran felborítja a Kígyó csapodársága. A Kutya tűr egy darabig, aztán bánatosan elkullog.
A Disznó ábrándjait a Kígyó valóra tudja váltani. De az ellentétek túlságosan nagyok és a mézeshetek gyorsan elmúlnak.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja