SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az abortusz ellen harcol az orr nélküli kislány édesanyja

Családinet [cikkei] - 2014-07-17
Grainne és Nathan Evansnek 18 hónappal ezelőtt egy aranyos kisbabája született, akinél egy nagyon ritka és egyedi születési rendellenességet fedeztek fel. A kislány orr nélkül jött a világra, ennek ellenére testileg és szellemileg szépen fejlődött.
Az abortusz ellen harcol az orr nélküli kislány édesanyja

A rendellenességhez sajnos látási nehézségek is társultak. Mikor még 11 hetes volt a kislány, megpróbáltak a bal szemén segíteni, de sajnos nem sikerült javulást elérni, így Tessa megvakult erre a szemére, ám szerencsére a másikkal jól lát.

A család szerette volna megérteni a kislány veleszületett rendellenességét, ezért orvosi szakvéleményeket kezdtek átnézni. Ekkor döbbentek meg igazán, hiszen ezek azt tanácsolták, hogy abban az esetben, ha az anya egy ilyen magzatot hord, akkor a terhességet művileg meg kell szakítani, abortuszt kell végezni!

Mindezt azzal indokolták, hogy ezeknél az eseteknél a születendő gyermek mentálisan is „gyenge” képességű lesz, így ajánlott időben megszakítani a terhességet. Grainne elmondása szerint ez az információ teljesen alaptalan.

Az ír házaspár most azért fordult a nyilvánossághoz, hogy erőt és reményt adjanak azoknak a szülőknek, akiknek a gyerekénél hasonló rendellenesség alakult ki. Azok az újszülött babák, akik orr nélkül születnek, annyira ritkák, hogy eddig mindössze 47 esetet regisztráltak világszinten.

Tessán most egy londoni orvoscsapat igyekszik segíteni. Egy speciális kis orrformát öntenek ki, így próbálva meg pótolni a hiányzó testrészt. Az eljárást ugyan fedezi az egészségügyi biztosításuk, de a Londonba való utazási költségek eléggé megterhelik a családot. Ezért a szülők adománygyűjtésbe kezdtek, és azt remélik sikerül összegyűjteni a szükséges összeget.
 


Forrás, kép: filantropikum.com
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja