SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tizennégy év börtön a hajdúszoboszlói csecsemőgyilkosságért

Családinet [cikkei] - 2016-05-01
Tizennégy év börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken, első fokon azt a fiatal nőt, aki megölte újszülöttjét két évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón, a gyerek apja bűnsegédként tizenkét év fegyházbüntetést kapott - tájékoztatta a bíróság sajtótitkára az MTI-t.
Tizennégy év börtön a hajdúszoboszlói csecsemőgyilkosságért

Veszprémyné Szajkó Márta elmondta, a vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A törvényszék megállapította, hogy a pár 2013 májusában ismerkedett meg. Amikor megtudták, hogy a lány terhes, elhatározták, semmiképpen sem tartják meg a gyermeket és titokban tarják a terhességet. A lány egy háztartásban élt a szüleivel, de nekik sem merte elmondani, hogy terhes. 

Az internetről tájékozódtak arról, hogy mi árthat egy magzatnak, de a lány a próbálkozásaik ellenére sem vetélt el. Megállapodtak abban, hogy ha a gyermek mégis megszületik, akkor a lány megfojtja, majd szól a barátjának, és az újszülöttet elássák. 

A lány 2014. július 8-án este egyedül volt otthon, amikor a szülés megindult. A fürdőkádban állva megszülte a gyermeket, akit brutálisan bántalmazott, majd az újszülöttet egy törülközőbe csavarva a fürdőszoba padlójára tette. Ezt követően telefonon felhívta az édesanyját, majd a gyermek apját. Hazaérkezve a lány anyja értesítette a mentőket, akik bejelentést tettek a rendőrségen. 

Az orvosszakértői vélemény szerint az újszülött sérülései olyan súlyosok voltak, hogy a szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a védők pedig enyhítésért jelentettek be fellebbezést. Az ügy másodfokon, a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Forrás: MTI
Fotó: succo/pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja