SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 éves gyermekeik szeme láttára lőtte le a szülőket a román főorvos Nyíregyházán

Németh Noémi [cikkei] - 2016-09-02
Szörnyű tragédia történt a napokban Nyíregyházán: 7 éves ikreik szeme láttára lőtte le Dan S. román főorvos a 46 éves R. Lászlót és feleségét, a 40 éves R. Máriát, akibe szerelmes volt. Az édesanya a helyszínen meghalt, férjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
7 éves gyermekeik szeme láttára lőtte le a szülőket a román főorvos Nyíregyházán

A szomszédok, akikhez a támadás után átszaladtak a rémült gyerekek és segítséget kértek, sokkos állapotban nyilatkoztak a történtekről - írja a Bors.

A közelben biciklizett az a férfi, aki meghallotta a lövést, majd a gyerekek sikolyát. Visszafordult a ház irányába, melyből akkor már véres lábbal szaladtak ki a gyerekek. Az elkövető ekkor már elmenekült a helyszínről, a szomszéd számára pedig egyértelmű volt, hogy a nőn már nem tud segíteni, a férfi azonban vizet kért és megnevezte támadóját.

A gyilkos szabadságot vett ki, majd Nyíregyházára utazott, ahol hidegvérrel lőtte fejbe a házaspár tagjait, gyermekeik jelenlétében. A lap információi szerint a főorvos korábban együtt élt R. Máriával, szakításukat pedig azóta sem tudta feldolgozni.

A rendőrség közleménye szerint a férfit elfogták.

"A román rendőrség Kolozsvár belvárosában elfogta az európai elfogatóparancs alapján körözött román férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte egy 54 éves román állampolgár ellen az európai elfogatóparancs kiadását, amit az illetékes bíróság 2016. szeptember 1-jén elrendelt. A magyar és a román rendőri szervek együttműködésének eredményeképpen a román rendőrség munkatársai az elfogatóparancs kiadása után egy órán belül Romániában, Kolozsvár belvárosában elfogták a körözött férfit. A gyanú szerint a román állampolgárságú férfi 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le az ott lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen életét vesztette, 46 éves férjét életveszélyes sérülésekkel kórházban ápolják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi a férfi kiadatását."
Forrás és kép: Police.hu

Rövid videó a helyszínelésről:

Hogy követhet el egy művelt, magasan kvalifikált személy efféle szörnyűséget? Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint előfordul, hogy “az indulat áttöri az intellektust”. Az, hogy ki képes ilyen tett elkövetésére és ki nem, az alapvető személyiségtől függ, s nem befolyásolja az intelligencia. A szakember szerint a gyilkosban régóta gyűlhetett az indulat és formálódhatott a terv, azonban most kellett valaminek történnie ahhoz, hogy “robbanjon”: talán épp most tudatosult benne, hogy szerelme reménytelen.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja