SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A középiskolák 61 százaléka írt elő központi írásbelit a felvételizőknek

Családinet [cikkei] - 2016-11-22
Az idén 409 középiskola - az intézmények 61 százaléka - írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken - közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel. Az iskolák listáját a hivatal honlapján tették közzé.
A középiskolák 61 százaléka írt elő központi írásbelit a felvételizőknek

Mint írták, ha egy tanuló úgy tervezi, hogy majd februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

Jelezték: a felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. 

Az Oktatási Hivatal azt javasolja, hogy a diákok és szüleik mielőbb tájékozódjanak a középiskolák kínálatáról, és - amennyiben a kiválasztott iskolák valamelyikében a felvételihez erre szükség van - a tanulók feltétlenül jelentkezzenek az írásbeli felvételi vizsga megírására.

A tájékozódáshoz nagy segítséget adhat az OH honlapján, a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpont alatt elérhető elektronikus kereső felület, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és tanulmányi területeik között tallózhat a látogató.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 9.

A jelentkezést ahhoz az - OH honlapján közzétett listán szereplő - iskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgát meg kívánja írni - közölték.

 

Forrás: MTI
Fotó: https://commons.wikimedia.org

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja