SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szívszorító videó: minden alkalommal, amikor bomba robban, nevetésben tör ki a szír apuka a kislányával

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-03-09
Egyszerre megható és mélyen elszomorító videót töltött fel a Twitterre egy szír apuka: úgy próbálja a bombázások szörnyűségeitől távol tartani 4 éves kislányát, hogy minden alkalommal, amikor robbanást hallanak, hangosan felnevetnek - mintha csak játék volna az egész.
Szívszorító videó: minden alkalommal, amikor bomba robban, nevetésben tör ki a szír apuka a kislányával

Igazán csak az apák értenek ahhoz, hogyan csomagolják játékba a legnagyobb szörnyűségeket is. Jó példa erre a szír Abdullah Mohammad, aki egészen kreatív módját találta ki annak, hogyan távolítsa el kislányától, legalább fejben, minél messzebbre a háborút.

Miközben hullnak a bombák Aleppóra, Mohammad és a kislánya, Selva egy játékkal foglalják el magukat: minden alkalommal, amikor robbanást hallanak a közelben, olyan hangosan nevetnek fel, amilyen hangosan csak tudnak. Miközben odakint tombol a háború, a szobát egy rövid időre elönti az öröm.


A felvételt eddig több mint 13 ezren nézték meg a Twitteren, és a legtöbb kommentelő teljesen elolvadt tőle. „Nem tudom eldönteni, mosolyogjak vagy inkább sírjak-e, de az biztos, hogy a gyerekek legerősebb támasza az apjuk” – írta az egyikük. Egy másik szerint „A kislány úgy mosolyog, mint egy angyal, miközben az emberek körülötte úgy viselkednek, mint az ördög. Ez szívszaggató.” Többen megjegyezték, hogy a jelenet Robert Benigni: Az élet szép című filmjére emlékezteti őket, amelyben az apuka a koncentrációs táborról hitette el a kisfiával, hogy valójában csak játék.

A szíriai helyzetről tudósító riporter, Ali Mustafa a következőt nyilatkozta a Bored Pandának: „2012 óta tudósítok a szíriai konfliktusról, és azt kell, hogy mondjam, nincs menekvés azoknak az embereknek, akik ott ragadtak. Vannak, akiknek az elmúlt tíz évben már három vagy négy alkalommal kellett tovább menekülniük, miközben a kormányzat újabb és újabb területeket foglal el.” Hozzátette, hogy a tíz éve tartó háború legnagyobb vesztesei a gyerekek, akik közül sokaknak nincs lehetőségük megérni a felnőttkort.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: twitter

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja