SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Négyéves kislány jutott fel az Everest alaptáborába, 5364 méter magasra - rekorder lett

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-01-23
A kislány a szüleivel és a hétéves bátyjával jutott fel a világ legmagasabb hegyének alaptáborába, ezzel ő lett a legfiatalabb ember, aki elérte ezt a magasságot. Az apa a több mint 273 kilométeres túra alatt folyamatosan ellenőrizte a gyerekei vér oxigénszintjét.
Négyéves kislány jutott fel az Everest alaptáborába, 5364 méter magasra - rekorder lett

Hegymászók százait múlta felül

Zara Šifra. Így hívják azt a négyéves kislányt, aki január elején felnőtteket meghazudtoló módon, egészségügyi probléma és bármilyen gond nélkül feljutott a világ legmagasabb hegycsúcsának alaptáborába, ami 5364 méteres magasságban található. Az elképesztő teljesítményről a Mirror számolt be. 

A kislány ezzel rekordot döntött és megelőzte Prisha Lokesh Nikajoo-t, aki tavaly ötévesen jutott fel ugyanide. 

A szüleivel és a hétéves bátyjával tette meg az odavezető több mint 273 kilométeres utat, ami nagyon megviseli az emberi szervezetet. Már 2900 méteres magasság fölött jelentkezhetnek ugyanis a hegyi betegség tünetei, az alaptáborban pedig a levegő oxigéntartalma körülbelül a fele a tengerszinten lévő értékhez képest.

Az apa ezért folyamatosan ellenőrizte gyermekei vér oxigénszintjét.

Mint mondja, semmilyen problémájuk nem volt, remekül akklimatizálódtak és a kislányuk, Zara bizonyos tekintetben hegymászók százait múlta felül. 

Hozzátette, hogy szerinte annak is köszönhető a kicsi kitartása és erős szervezete, hogy Malajziában él.
 


 

Indexkép: Rumbio képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja