SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

„Tollak és Tappancsok” - irodalmi pályázat állatmesék megalkotására Az Állatkert és a Magyar Írószövetség közös felhívása

Családinet [cikkei] - 2024-06-05
Állatkertünk a múltban már többféle pályázatot is hirdetett, jóllehet ezek általában fotópályázatok voltak. Most azonban arra gondoltunk, hogy egy mesepályázattal állunk elő, amelyben a Magyar Írószövetség a partnerünk. A tervek szerint a legjobb meséket még karácsony előtt egy gyűjteményes mesekönyv formájában is kiadjuk.
„Tollak és Tappancsok” - irodalmi pályázat állatmesék megalkotására Az Állatkert és a Magyar Írószövetség közös felhívása

Az állatvilág maga a meseirodalom fontos ihletője, amit jól mutat, hogy a mesék között az állatmesék önálló műfajnak számítanak. Azonban sok mese szól az állatkertek világáról is, sőt kifejezetten a Budapesti Állatkert is számos ponton kapcsolódott a meseirodalomhoz története során. A múltban még mesedélutánok helyszíne is volt az Intézmény, olyan felolvasókkal, mint például Tersánszky Józsi Jenő. Akár ezen hagyományok folytatásának is tekinthető a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb kezdeményezése, a „Tollak és Tappancsok” című meseíró pályázat, melyet a Magyar Írószövetséggel közösen hirdettünk meg. A pályázatra olyan alkotásokat várunk, melyek megfelelnek a mese műfaji követelményeinek, foglalkoznak a mai kor gyermekeit érdeklő kérdésekkel, természetszeretetre és együttérzésre ösztönöznek, vagy történelmi eseményt dolgoznak fel, továbbá a humor eszközrendszerét is sokrétűen használják.

A díjazáson felül a pályázatra beérkezett legjobban sikerült meséket az Állatkert könyv formájában is szeretné kiadni. A mesegyűjtemény a tervek szerint karácsony előtt készülne el, hogy ajándékként már az idén a karácsonyfák alá kerülhessen.

A pályázat beadási határideje 2024. augusztus 1-je. A meséket egy szakértőkből álló zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre, illetve a díjak átadására várhatóan szeptember 6-án kerül sor. A pályázat hivatalos kiírása a pontos részletekkel az Állatkert hivatalos weboldalán olvasható.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja