SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Krónikusan beteg gyermekeket lát vendégül az Állatkert - Huszadik alkalommal rendezik meg az „Áloméj az állatkertben” programot

Családinet [cikkei] - 2024-06-07
A Budapesti Állatkertben évről évre fontos esemény az "Áloméj az állatkertben", amelyet éppen húsz esztendeje rendeznek meg, családtagjaikkal érkező, krónikusan beteg gyermekeket látva vendégül egy rendhagyó esti programra. Az idei "áloméjre" péntek este kerül sor, a programra ezúttal vérzékenységgel élő gyermekeket hívtak meg a Magyar Hemofília Egyesülettel együttműködve.
Krónikusan beteg gyermekeket lát vendégül az Állatkert - Huszadik alkalommal rendezik meg az „Áloméj az állatkertben” programot

Pénteken este 19 órától, tehát a szokásos esti zárás után ismét „áloméjt” tartanak a Budapesti Állatkertben. Ezúttal a Magyar Hemofília Egyesülettel együttműködve vérzékenységgel élő gyermekeket látnak vendégül egy különleges esti programra a családtagjaikkal együtt. Az eseményt a részt vevő állatkerti dolgozók szabadidejükben, önkéntes felajánlásként valósítják meg, változatos programokkal, állatos élményekkel csalva mosolyt a krónikusan beteg gyermekek arcára.

A „Dreamnight at the Zoo”, azaz „Áloméj az állatkertben” nevet viselő kezdeményezést 1996-ben a Rotterdami Állatkert hívta életre, amikor a Sophia Loren kórházzal karöltve 175 daganatos betegségben szenvedő gyermeket és családtagjaikat hívták meg egy rendhagyó éjszakai programra. Az ötlet azóta világszerte számos követőre talált, s ma már évente háromszáznál is több állatkertben tartanak „áloméjt”, általában a nyár eleji időszakban. Magyarországon 2004-ben, tehát éppen húsz esztendővel ezelőtt volt először „Áloméj az állatkertben”, Budapesten és Jászberényben is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert azóta is évről évre megrendezi ezt a programot. A városligeti intézmény az évek során olyan szervezetekkel közösen tartott „áloméjt”, mint például a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért, a Mozgásjavító Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Down Központi Alapítvány, a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány vagy éppen a Pető Intézet. A krónikusan beteg gyermekek minden alkalommal családtagjaikkal, szüleikkel, testvéreikkel vettek részt a kivételes eseményen.

Nyitókép: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja