SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A csatlakozás után 2. - Az utazás

Török Monika [cikkei] - 2004-04-30
Május 1-én, Magyarország uniós csatlakozásának napján tényleges változások is életbe lépnek. Az unió területén belül a magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal utazhatnak, megszűnik a vám az uniós termékekre, szabadabban vállalhatunk munkát, valamint a magyar vállalatok indulhatnak más tagállamok közbeszerzésein és viszont.
A csatlakozás után 2. - Az utazás

A csatlakozás napjától a 14 éven felüli magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal is utazhatnak az uniós tagállamokba és még néhány országba, valamint a közúti határátkelőknél és a repülőtereken könnyített ellenőrzésen kell csak átesniük. Ugyancsak személyi igazolvánnyal léphetnek a Magyar Köztársaság területére azon uniós tagállamok állampolgárai, ahol létezik ez a típusú azonosító személyi okmány. Azonban a kezdeti időszakban célszerű lesz az útlevelet is magunkkal vinni, a kellemetlenségek elkerülése végett.

Az uniós belső határokon, amelyekhez május 1-jétől Magyarország osztrák, szlovák és szlovén határszakaszai is tartoznak, megszűnik az áruellenőrzés, és a személyforgalom kontrollját a kedvezményezett állampolgárok esetében könnyített rendszerű ellenőrzés váltja fel. Ez azt jelenti, hogy az utasokat csak egyszer állítják meg, és egyszer kérik el úti okmányaikat. Csak azon a néhány határátkelőn marad meg a jelenlegi rendszer, ahol az átalakítás biztonsági kockázattal vagy nagy anyagi ráfordítással járna, valamint ahol kicsi a határforgalom.

Forrás: www.magyarorszag.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja