SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A 100 éves nő minden nap hajnalban kel, hogy rászoruló gyerekeknek varrjon ruhát

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-12-07
Egy nap alatt három ruhát is elkészít a 100 éves asszony, hogy aztán rászoruló gyerekeknek juttathassa el a karácsonyi cipősdoboz-akció keretében. Azt mondja, imád varrni, a saját ruháit is ő maga készítette.
A 100 éves nő minden nap hajnalban kel, hogy rászoruló gyerekeknek varrjon ruhát

"Kaptam az Úrtól két egészséges kezet és egy tehetséget, amit kihasználok”

Hajnali 2 és 5 között kel fel minden nap az Észak-karolinai hegyekben élő 100 esztendős Eva, aki azzal tölti a napjait, hogy másokon segít. 

A közösség lelkipásztora kérte fel őt arra, hogy készítsen 180 lányruhát, amiket a karácsonyi cipősdoboz-akció keretében a rászoruló gyermekek kapnak majd meg. 

A varrónő pedig azonnal igent mondott a felkérésre, és neki is állt a ruhakészítésnek. Mint mondja, eleinte lassabban haladt, de ma már három ruhadarab is elkészül a kezei közt egy nap alatt. 

"Imádok varrni. Az Úr ízületi gyulladás nélküli kezeket adott nekem. Azt teszem, amire az Úr megkért, hogy tegyem” – mondta az idős nő, akinek édesanyja szintén varrónő volt. Eva még kislánykorában kitanulta a mesterséget, sokat látta édesanyját otthon dolgozni, akinek főleg télen rengeteg munkája volt, hiszen ekkor készültek a meleg kabátok. 

Eva a saját ruháit is maga varrta, ezekre is nagyon büszke. Ahogy arra is, hogy nem kizárólag varrónőként dolgozott. Az élet úgy hozta, hogy volt rendőr, pénztáros, iskolai tanár és kórustag is. 
 


 

Bízik benne, hogy az általa készített ruhákkal örömöt tud csempészni a rászoruló kislányok mindennapjaiba az egész világon.

Szerinte egy ember sosem túl idős ahhoz, hogy egy szakmát megtanuljon. A jövőbe is bizakodva tekint: 

"Nem félek a haláltól, egyáltalán nem. Amikor Jézus azt mondja: ‘Eva, gyere haza’, én megyek. Tudom, hogy Jézus ott lesz” – teszi hozzá. 

Indexkép: Samaritan's Purse / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja