SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A lakosság kevesebb, mint fele megy idén nyaralni

Családinet [cikkei] - 2014-07-16
A hazai internetezők körében végzett felmérés tanúsága szerint a lakosság mindössze 46 százaléka tervez üdülést idén, a vakációzók 79 százaléka júliusban vagy augusztusban utazik el, és átlagosan nyolc napot szán pihenésre - derül ki a Budapest Bank szerdán közölt felméréséből.
A lakosság kevesebb, mint fele megy idén nyaralni

A kutatásban megkérdezettek 86 százaléka belföldön nyaral, 16 százalékuk valamelyik európai tengerparton vakációzik, Európán kívül pedig mindössze 5 százalék tölti szabadságát.
    

A felmérés szerint a családok átlagosan 118 ezer forintot szánnak a nyaralásra, amelynek költségeit a nyaralók 69 százaléka előre spórolt pénzből fedezi. A vakációzók 34 százaléka havi bevételekből, 22 százaléka a SZÉP-kártyán lévő összegből finanszírozza az üdülést.

A kutatás rámutat  arra is, hogy az utazásért, a szállásért, étkezésért, belépőjegyekért és a nyaralás alatt felmerülő egyéb kiadásokért 68 százalékban készpénzzel, 18 százalékban bankkártyával fizetnek.



A felmérést a Budapest Bank megbízásából az NRC piackutató vállalat végezte, 2014. június-júliusában, 18-75 éves internetező lakosság körében, 1200 fős mintán.

Forrás: MTI
Fotó: sattva/FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja