SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5+1 hasznos tanács mielőtt kerékpártúrára indul a család

Családinet [cikkei] - 2019-04-26
 [X]

A nyári időszak közeledtével, erősödik bennünk a gondolat, hogy milyen jó lenne idén egy olyan nyaralás, ahol nem a parton fekvés, büfében henyélés, hekk - lángos - palacsinta trió, telefonpötyögés, leégés határozná meg a kikapcsolódásunkat, hanem egy olyan program, ahol együtt mozoghat a család legkisebb és legnagyobb tagja is. Hogyan lehet ezt a legkönnyebben megvalósítani? Ehhez adunk néhány tippet.
5+1 hasznos tanács mielőtt kerékpártúrára indul a család

1. A kerékpár, a legtöbb családnál megtalálható sporteszköz, de ezek nem mindig alkalmasak komolyabb túrákra. Ha mégis, akkor is nehéz úgy felpakolni az autót, hogy a sok csomag mellé még a bicikli is beférjen. Érdemes olyan túrát keresni, ahol a család minden tagja számára megfelelő kerékpárt biztosítanak a szervezők. Amellett, hogy modern kerékpárokra számíthatunk, érdemes az E-bike kölcsönzés után is érdeklődni, hiszen így mindenki számára valódi élvezetet jelent majd a túra. Figyeljünk arra is, hogy a kerékpárok szállítását a szervező vállalja.

2. Válasszunk családi túrákat, ahol mindenki megtalálja a maga társaságát. Míg a felnőttek egy borkóstolón lazítanak, addig a gyerekek - mintha egész nap pihentek volna - őrült játékokban kötnek új barátságokat. S a közös élmények valódi csapattá alakítják a különböző családokat. Külön extra, hogyha a túrák során még animációt is ígérnek a gyerekeknek, így a szülőknek is jut lehetőség a pihenésre.

Kerékpáros programok

3. A gyerekek és a szülők különböző távokat képesek letekerni. Hogyan lehet, hogy mégis együtt maradjon a család a túra folyamán? A szervező által biztosított kísérő autó a megoldás, mely a program teljes távja alatt követi a csapatot és segíti az elfáradt gyerekeket és felnőtteket. Egy-egy szakasz erejéig a buszba pattanhatnak, így kihagyva a forgalmasabb, emelkedősebb részeket. A pihenő után folytatódhat a kaland!

4. Defekt vagy egyéb meghibásodás esetén, jól jön, ha közel a segítség. A programot kísérő túravezetők segítségével, nem kell kilométereken át tolni a bicikli, hanem pikkpakk helybe jön a gyorsszervíz, s tekerhetünk is tovább.

Kerékpáros programok

5. Találhatunk olyan túrát is, ahol a kerékpár mellett megismerkedhetünk olyan sportokkal is, amelyek jól esnek egy-egy hosszabb tekerés után. Az állva evezés (SUP) vagy a vadvízi evezés (rafting) a család minden tagjának nagyszerű program lehet. A biciklin töltött hosszú órák után biztosan mindenkinek jól esik majd egy kis lazítás - persze csakis aktívan!

+1 Az útvonalválasztás a legfontosabb egy kerékpártúrán. Nyugalmasabb, ha a túra útvonala nagyrészt zárt kerékpárúton visz és a túravezető végig követi a csapatot, segítve a tájékozódást és felhívja a figyelmet a látnivalókra.

Kerékpáros programok

Kerékpártúráink a pünkösdi hosszú hétvégétől kezdve, egészen szeptemberig kínálnak egy hetes vagy 2-3 napos programokat, melyek valódi kikapcsolódást ígérnek a résztvevőknek. Többféle túra közül választhatunk, magyarországi (Balatonfüred) és olaszországi (Tarvisio) kiindulóponttal. Mindezek otthonról kényelmesen és gyorsan online foglalhatóak.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja