SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Akadálymentesítésre a lelkekben is szükség van

Családinet [cikkei] - 2022-03-09
Március 23-án a Radnóti Tesla Laborban látható az ArtMan Egyesület "ArtMenők" programjának első hosszabb előadása, Átváltozás címmel. Az előadás, mely lehetőséget ad a szinte dogmává merevedett előítéletek, tévhitek és sztereotípiák megbontására, a különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok közös, mozgásos foglalkozásain jött létre. Az érzékenyítő produkció vendégművészei Kováts Adél és Nagy Márk, a Radnóti színészei.
Akadálymentesítésre a lelkekben is szükség van

Egy rendkívül figyelemreméltó, kísérleti mozgásszínházi előadást állít színpadra a Radnóti Tesla Laborban az ArtMan Egyesület "ArtMenők" programja. Az ArtMan Egyesület művészeti, terápiás és oktatási programokon keresztül sérült és ép emberek számára nyitja meg a fejlődés, önismeret és tánc lehetőségét. Küldetésük a "közös alkotói tér létrehozása, a tánc és a terápia eszközeivel, értékeink és sérüléseink mentén, az elfogadóbb társadalomért." Az előadás Pilinszky János Átváltozás című verséből indulva a saját jelen identitásunkkal és annak változásával foglalkozik. „Tulajdonképpen minden egyes nyilvános fellépésünk egyben érzékenyítés is a témában" – mondják az előadás alkotói. „A testtudati technikákon és improvizáción alapuló kortárs táncszínház fogyatékos művészei jelenlétükkel újratanítják, hogyan használjuk elfelejtett képességünket, az önreflexión alapuló, belülről fakadó átalakulást."

"Sokat beszélünk a társadalmi felelősségvállalásról, de nem árt megmutatni, hogy valósulhat meg a saját életünkben" – mondta Kováts Adél. A Radnóti igazgatója ezúttal lányával, Rozival, aki az ArtMenők program résztvevője, együtt lép színpadra. „Gyakran már az is segítségnek számít, ha tolerálunk valamit. A nyitottság, egymás felé fordulás is nagyon fontos. Segíteni kell, mert attól mindenkinek jobb lesz. Ne legyünk restek a jóra, ilyen egyszerű" - mondta a színésznő.
 


Jegyek az alábbi linken érhetők el:
https://radnotiszinhaz.hu/repertoar/atvaltozas/

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja