SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hideg telünk van, itt vannak a csonttollúak - Téli kalandok a Budakeszi Vadasparkban

Családinet [cikkei] - 2024-01-19
Bár a tél az elvonulás és lecsendesedés ideje, jól esik a szabad levegőn tölteni néhány órát. A Budakeszi Vadaspark izgalmas téli programokkal készül látogatói számára. Érdekes szakvezetésekkel várják az óvodás és iskolás csoportokat, de hétvégi programokban sem lesz hiány. Az alvó természet és a téli álomból lassan ébredező állatok hívnak kalandra a Budakeszi Vadasparkba.
Hideg telünk van, itt vannak a csonttollúak - Téli kalandok a Budakeszi Vadasparkban

Téli Madárvédelmi Hét

A Téli Madárvédelmi Hét február 19 és 23 között óvodás és iskolás csoportoknak nyújt különleges élményt. A program keretében a gyerekek felfedezhetik a Budakeszi Vadaspark madár-les helyét, és megismerhetik, milyen madarak látogatják a Vadaspark területet télen. A program során szó esik a madarak téli vándorlásáról, és arról, hogyan segíthetjük őket ebben az időszakban. Olyan információkkal gazdagodnak a gyerekek, mint hogy popcornnal és sós magvakkal nem, de sótlan szalonnával annál inkább etethetőek hazai madaraink.

Budakeszi Vadaspark

A csoportos szakvezetésekre a szakvezet@bkvp.hu címen lehet jelentkezni, díjuk 14.000 Ft/csoport, a belépőn felül.

Medve-les

Minden évben az egyik legkedveltebb csoportos szakvezetés a Medve-les, ahol a szakvezetés végén közösen nézik meg, hogy Romulus, a Budakeszi Vadaspark barna medvéje meglátja-e árnyékát. A program idejét a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így január 29-február 9-ig várják az óvodás csoportokat.

Budakeszi Vadaspark - Romulus

A csoportos szakvezetésekre a szakvezet@bkvp.hu címen lehet jelentkezni, díjuk 14.000 Ft/csoport, a belépőn felül.

Az egyik legjobban várt téli program a Farsang a Budakeszi Vadasparkban.

A farsangi ünnepkör alatt a park különleges "maszkos" állatokra, mint a mosómedvékre, nyestkutyára, és görényekre fókuszáló programokkal várja a látogatókat. A szakvezetések során megvizsgálják az állatok rejtőzködő és feltűnő megjelenésének okait, és egy különleges "tollbemutató" során színes madártollakat csodálhatnak meg a résztvevők. Emellett a Nagyvadas körletben egy izgalmas Farsangi Kvízjáték is várja a látogatókat, ahol tematikus kérdések és válaszok segítségével fedezhetik fel a Vadasparkot, a helyesen válaszolókat még meglepetések is várják.

A Budakeszi Vadaspark a fővároshoz közeli, tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthető helyszín, könnyedén tudunk néhány órát a természetben tölteni. Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek épp úgy tökéletes választás hétvégi program helyszínnek, mint azok számára, akik meghitt téli erdei sétára vágynak. A Farsangi esemény mellet a nagyközönség számára is több programmal készülnek, mint az Időjós Állatok vagy a februári Szerelmes Állatok napja esemény.

A Budakeszi Vadaspark a hazai állatvilágot bemutató családi szabadidős komplexum, ahol cél, hogy a család egésze megtalálja a számára érdekes és izgalmas programot, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra. A visszatérő programokon fontos szerepet kapnak az aktualitások. Így például a 2024-es Téli Madárvédelmi héten szó esik a ritkán megjelenő csonttollúakról, akik az idei télen hazánkba vonultak, ami azt jelzi, hogy a megszokottnál hidegebb van.

A Budakeszi Vadaspark szeretettel vár minden természet- és állatbarát látogatót, hogy részesei legyenek ezeknek a különleges téli programoknak.

Képek: Surányi Linda

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja