SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszváró programok a Budakeszi Vadasparkban

Családinet [cikkei] - 2024-03-04
Miért várnád a tavaszt a szobában, ha testközelből is átélheted? A Budakeszi Vadaspark izgalmas programokkal várja a természet és az állatvilág szerelmeseit. Márciusban számos eseménnyel várják a családokat, az iskolai és óvodai csoportokat, valamint minden érdeklődőt, akik többet szeretnének tudni a környezetvédelemről, a felelős állattartásról, vagy csak egy kellemes tavaszi sétára vágynak az őshonos állataink társaságában.
Tavaszváró programok a Budakeszi Vadasparkban

Beporzók Napja – március 9.

A Beporzók Napján kitüntetett figyelmet kapnak a beporzó rovarok. A Vadasparkba látogatók megismerkednek a beporzók ökoszisztémára gyakorolt fontos szerepére. Az interaktív bemutatók és foglalkozások során ismerhetik meg, hogy miért nélkülözhetetlenek a beporzók a biodiverzitás fenntartásában és hogyan védelmezhetjük őket a mindennapokban.

Felelős Állattartás – március 16.

A Felelős Állattartás napján a hangsúly az állatok jólétének fontosságán és a tudatos állattartás alapelvein lesz. A program célja, hogy felhívja a figyelmet az állattartással járó felelős gondolkodásra, kezdve a házikedvenc kiválasztásától, egészen addig, hogy miként lehet boldog és egészséges környezetet biztosítani kedvenceink számára.

Ébredő Erdő Ovi-Sulis Programok – március 21-22.

Ébredő erdő - Óvodai-iskolai program

Tavasszal folytatódnak az ovi-suli foglalkozások. Március közepén az „Ébredő erdő” ovi-sulis programokkal várják az óvodás és iskolás csoportokat, ahol a gyerekek játékos, korosztályuknak megfelelő formában ismerkedhetnek meg a nyíló természettel. A programok célja, hogy a gyerekek erdőpedagógiai módszerekkel ismerjék meg az évszakok váltakozásának, erdei élővilágra gyakorolt hatását, ezáltal pedig közelebb kerüljenek a természetvédelemhez.

Éjszakai Szakvezetések

Nagyvadak Éjszakája: március 15. és 29.

Varázslatos Állatok: március 22. és április 5.

Éjszakai szakvezetések

Az Éjszakai szakvezetések a Vadaspark záróra utáni életébe engednek betekintést. Az éjszakai túrákon a látogatók olyan egyedülálló élményben részesülnek, amelyekre napközben nincs példa. A Budakeszi Vadasparkban éjszakai életet élő állatok ilyenkor válnak aktívvá, láthatjuk őket vadászat vagy játék közben. Az éjszakai programok két tematikus szakvezetés formájában valósulnak meg. A Nagyvadak Éjszakája programon a túra a Bagoly soron és a Nagyvadas körleten vezet végig, ahol a macskabaglyok, hóbaglyok, fülesbaglyok, kuvik, sünök, őz, muflon, vaddisznó, dámszarvas, medve, farkasok és gímszarvas titkos életét ismerhetik meg a résztvevők. A Varázslatos Állatok szakvezetésen igazi mesebeli élményben lehet részünk. A szakvezető olyan különleges állatokat mutat be, akik boszorkányok, varázslók állataiként vagy mondák és hiedelmek által váltak híressé. A séta során a vadmacska, sakál, holló, róka, patkányok, nyestkutya, baglyok, galambok, gímszarvas, farkasok és a medve éjszakai életébe pillantanak bele a résztvevők.

A március 15-ei ünnepi hétvégén kinyit a Kalandpark, ahol 6 különböző nehézségű pályával várják a kicsiket és nagyokat, valamint elindul a 2022-ben átadott Törpevasút is.

A Budakeszi Vadaspark mindenkit szeretettel vár, aki az erdő kapujában, őshonos vadak között szeretné tölteni szabadidejét. További információk és jegyvásárlás a Budakeszi Vadaspark hivatalos weboldalán érhető el.

Budakeszi Vadaspark tavaszi programok

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja