SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Dorinának egy Stitch plüss az álma gyereknapra, de még a csokit sem engedhetnek meg maguknak - össze tudunk gyűjteni számukra 15.000 Ft-ot?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-05-24
A 9 éves kislány nagyon tehetséges, furulyázik és zenetagozatos iskolába jár, a zene a mindene. Édesanya születése óta egyedül neveli, 10 éve pedig az egészségügyi problémái miatt dolgozni sem tud, a rokkant nyugdíjból élnek. Az anya alig eszik, csak a kislánya ne szenvedjen hiányt semmiből.
Dorinának egy Stitch plüss az álma gyereknapra, de még a csokit sem engedhetnek meg maguknak - össze tudunk gyűjteni számukra 15.000 Ft-ot?

"Az az egyetlen vágyam, hogy boldognak lássam őt és amit szeretne az életben, azt el tudja érni"

Épp furulyaórán van a 2. osztályos Dorina, amikor az anyukáját hívom telefonon. A kislány zenetagozatos iskolába jár, édesanyja azt mondja, mindene a zene. Méltányossági kérelmet nyújtottak be, hogy ingyen járhasson furulyázni, az anyuka ugyanis rokkant nyugdíjas, egyáltalán nem tud dolgozni, ráadásul a kislányt születése óta egyedül neveli. 

"Nagyon szeret iskolába járni és nagyon jó tanuló is. Az apukájával sajnos egyáltalán nincs kapcsolattartás, teljesen kilépett az életünkből. Dorina állandóan énekel és zenél, ez minden vágya" - meséli az édesanya, akinek sajnos több betegsége is van. 
 

Dorina


Lupus nevű autoimmun betegséggel küzd már gyerekkora óta, emiatt gyakran szédül, ízületi fájdalmai vannak és migrénjei, de azt mondja, szívproblémái és agyi érkeringési zavara is kialakult az évek alatt. 

"Van egy szemideghártya problémám is, a bal szememet már háromszor műtötték retinaleválás miatt, a jobb szemem pedig folyamatosan romlik, havonta egy dioptriát. Érelzáródás és meszesedés is van a szememben, de remélem, sikerül megmenteni a szememet, hogy ne vakuljak meg teljesen" - mondja Andrea. 

Hozzáteszi, hogy a rengeteg egészségügyi probléma és a mindennapi megélhetés miatti sok stressz miatt egy ideje pánikbeteg is és depressziós. De kislánya előtt nem mutathatja magát gyengének, miatta kitart és mindent megtesz azért, hogy a gyereke semmiben ne szenvedjen hiányt és boldog lehessen. 

2014 óta van leszázalékolva, dolgozni egyáltalán nem tud. A rokkant nyugdíj, amiből élnek, 94 ezer forint. A rezsijük ebből 40-50 ezer forint között mozog. 

"Hétköznap Dorina az iskolában eszik, én meg megeszek egy zsemlét vagy egy almát és azzal elvagyok. Hétvégén van zacskós leves, vagy ha jól alakulnak a dolgaink, akkor el tudok rakni egy kis húst a fagyasztóba, és abból kirántok két szeletet, egyet neki, egyet magamnak."
 


 

Az anyuka azt mondja, Dorina ekcémás, emiatt bizonyos ételeket nem ehet, így ez is nehezíti a bevásárlást és a főzést. 

"Nyomot hagy azért ez az emberen lelkileg is. Amikor tudok, akkor kispórolok neki egy-egy apróságot, de most nem tudok neki venni gyereknapra semmit. Egy Stitch plüssre vágyik, az a kedvenc mesefigurája. Vagy egy Stitch lepedőt vennék neki a 180x200 cm-es ágyára, ha lenne rá pénzem. De még egy kis csokival sem fogom tudni meglepni őt most sajnos" - vallja be az édesanya. 

Ruhákat szerencsére szoktak kapni, de most megint nőtt Dorina, így majd eggyel nagyobb méretből kell beszerezniük valahonnan. 

"Nekem az az egyetlen vágyam, hogy boldognak lássam őt, és amit szeretne az életben, azt el tudja érni" - mondja Andrea. 
 

Dorina

 

Ha szeretnél segíteni a családnak, alapítványunkon keresztül megteheted:
 

  • Családi Háló Közhasznú Alapítvány
  • Bankszámlaszám: 16200106-11697987
  • IBAN számlaszám: HU81 1620 0106 1169 7987 0000 0000
  • Közlemény: Dorina
  • Ha más módon segítenél (például szállással, kiutazással kapcsolatban) kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@csaladinet.hu címen!
  • Tájékoztatás adományozásról

Egyszerű, bankkártyás fizetés pár kattintással SimplePay-en keresztül: Adomány Dorina családjának

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja