SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit tegyen Valaki, ha nem született tőzsdegurunak?

Mészáros Etelka [cikkei] - 2004-04-14
A fenti címmel cikksorozatot indítunk azoknak a kedves érdeklődőknek, akik ez idáig még nem találták meg a megoldást pénzük szaporítására, vagy csak szeretnének többet megspórolni, mint eddig.
Mit tegyen Valaki, ha nem született tőzsdegurunak?

Statisztikai kimutatások szerint a magyar lakosság 12-13%-a helyezi el a pénzét valamilyen biztos, államilag garantált kötvénybe vagy takarékbetétbe. Ugyanakkor a lakosságnak csupán 2%-a mer kockázatosabb befektetéseket vállalni(pl. tőzsde).

A fenti címmel cikksorozatot kívánunk indítani azoknak a kedves érdeklődőknek, akik ez idáig még nem gondolkoztak azon, hogy megtakarításaikat, vagy távlati célok elérésére megtakarított pénzüket hogyan helyezhetik el úgy, hogy azok értéküket megőrizzék, növeljék, és törvényes keretek között megvalósítható befektetési lehetőségekkel éljenek. Erre különböző befektetési és megtakarítási lehetőségek vannak.

Különösen kockázatos a kis pénzű embereknek a napi költekezésük után fennmaradó összegeket megvédeni. Vajon nincs lehetőségük, hogy a meglévő tőkéjüket valamilyen módon kamatoztassák?

A gyakorlat azt mutatja, hogy a lakosság jelentős része még a bankkártyákat, azok milyenségét, működését és funkcióját sem ismeri.

A tájékoztatásunknak az a célja, hogy hétköznapi nyelven megismertessük olvasóinkat a napjainkban elengedhetetlen, alapvető pénzügyi befektetési ismeretekkel, valamint a különböző számlakonstrukciók értelmezésével, befektetési lehetőségekkel, melyekkel kevesebb pénzt is lehet kamatoztatni.

Tájékoztatást szeretnénk adni arról, hogy milyen befektetési alapok, befektetési jegyek, ingatlan befektetési jegyek léteznek, milyen lehetőségekben érdemes még gondolkozni és milyen költségekkel, kockázatokkal szembesülünk a döntéshozatal folyamán. Továbbá a befektetésekhez kapcsolódó fogalmakat mindenki által érthetővé szeretnénk tenni, hogy könnyebben számolhatóvá, összehasonlíthatóvá váljanak a kapott ajánlatok. Mit kell néznünk, ha valahova befektetjük a pénzünket? Mit nem vettek számításba a mostanában gyakran emlegetett Baumag részvényesei?

Segíteni szeretnénk a döntésben, hogy mennyi ideig érdemes egy konstrukcióban tartani a pénzt, mikor érdemes felhasználni.

Óvatosnak kell lenni, mert ebben az esetben nem biztos, hogy az egyszer bevált jó döntés másodszor is ugyanúgy működik.

Várjuk kérdéseiket az info@csaladinet.hu e-mail címre!

 

folytatjuk...

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja