SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A jó házasság titka: napi négy ölelés

Családinet [cikkei] - 2008-11-20
A négyezer pár részvételével készült felmérés szerint azok tartják magukat boldognak, akik rendszeresen kettesben is töltenek időt és nem sajnálják egymástól a romantikát.
 A jó házasság titka: napi négy ölelés

Valószínűleg manapság már senki számára nem meglepő, hogy a fizikai érintkezésnek fontos szerepe van a párkapcsolatokban, és itt most nem kifejezetten a szexről van szó. Az is nyilvánvaló, hogy a családi élet fárasztó dolog, amiből néha egy-egy kiruccanás a gyerekek nélkül remek kikapcsolódást jelenthet, újratöltheti a házaspárt energiával és szeretettel.

Egy felmérésben négyezer párt kérdeztek meg az életükről; kiderült, hogy azok érzik magukat boldognak és értékelték jónak a kapcsolatukat, akik havonta legalább 22 alkalommal vettek részt olyan "minőségi" programokban, mint egy közös romantikus étkezés, vagy séta kettesben.

A kutatók megkérdezték azokat a párokat, akik boldognak, vagy nagyon boldognak értékelték a kapcsolatukat, hogy mennyi időt töltenek egymással, hátha ebből kiderül, mi a titka a sikerüknek. A válaszaik értékelése azt mutatta, hogy akik boldog házasságra vagy párkapcsolatra vágynak, azoknak havonta legalább hét estét kellene kettesben tölteniük, amelyből két alkalommal egy közös esti étkezésen is részt vesznek. A válaszok alapján ajánlják még a havi két romantikus sétát és legalább egy látogatást valami szórakoztatóipari létesítménybe, vagy egy gyerekek nélküli mozizást.


A párok azt is ajánlották, hogy a férjek adjanak a feleségüknek virágot, vagy valamilyen más ajándékot havonta egyszer, de a jó tanácsok között az is szerepelt, hogy négyhetente mindkét fél mozduljon ki a párja nélkül is otthonról.

"A vonzalom, az ölelések és a romantikus gesztusok mind része annak, amire azok vágynak, akik párkapcsolatba kezdenek. Ezek olyan biztonságot jelentő dolgok, amelyek azt sugallják, hogy kedvelem a másikat, örülök, hogy vele lehetek, értékelem a támogatását és a gondoskodását" - mondta a témáról a felmérés kapcsán Ludwig F. Lowenstein pszichológus a brit Telegraph nevű lapnak. "A mai elfoglalt világban gyakran hajlamosak vagyunk természetesnek venni a partnerünk jelenlétét, miközben a mindennapos feladatokkal küszködünk munkánkban és a családi életben. Hajlamosak vagyunk elfelejteni az ölelések fontosságát, miután minden bizalmassá válik és ahogy mondani szokták, a bizalmaskodás tiszteletlenséget szül" - adott további tanácsokat a pszichológus.


forrás:www.hvg.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja