SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fur-családok

Singola Edit [cikkei] - 2009-08-11
Gyorsan változik a világ, vele együtt mi emberek is folytonos változásban vagyunk, talán nem is tudunk olyan mértékben alkalmazkodni a fejlődéshez, ahogyan szeretnénk, és néha vakvágányra tévedünk. A biztos pont, ahonnan elindulhatunk, baj esetén pedig visszatérhetünk: a család.
De mi a helyzet akkor, ha a gyerek nem hagyományos családmodellben nő fel, hanem fur-családban, ahol például egy gyereknek több apukája is van, vagy több testvér él együtt, de mindenkinek más a vér szerinti apja?
Fur-családok

De a társadalom legkisebb pillére is kezdi elveszíteni funkcióját a rohanó életvitelben, amelyben élünk - ha hagyjuk. Kár lenne, hiszen a család a szeretet központja, a szocializáció helyszíne, az örömök forrása. Az első közösség, ahova egy gyermek megszületik, ahol tapasztal, ahol felfigyel a dolgok mikéntjére és hogyanjára. Egész élete útravalóját a családból szerzi be, itt dől el, milyen ember válik belőle, valamint az is, ő hogyan fog bánni a saját gyerekeivel, az emberekkel. Amit kap, azt adja majdan vissza - ilyen egyszerűnek látszik. Azonban nem mindenki tudja csak jóval megtölteni a tarisznyáját a gyermekévek alatt, sokan kényszerülnek nélkülözni. Nem csak anyagi javakat, hanem a legfontosabbat: a szeretetet, vagy a törődést, az odafigyelést.
family

Minden gyerek arról álmodik, hogy boldog családban nő fel, apuka- anyuka-testvérek társaságában, saját házban kutyával – erről szólnak a jó filmek is. De mi van abban az esetben, ha nem a társadalmi normák szerint alakul a család összetétele? Törvényszerű az, hogy például a csonka családban, esetleg a több apukával felnövekvő gyermeknek lelki sérülést kell szenvednie?

Andrea egyke volt. Mindent megkapott, amit egy gyerek szeme-szája megkíván. Viszont a szülők elváltak, Ő az anyjával ma
radt. Mivel az anyukája nagyon szép nő volt, újra férjhez ment, így a kislány új apukát kapott, vagyis mostohaapát. Az eset még egyszer megismétlődött, tehát Andreának három apukája is lett. A lány, mint élelmes gyerek, ki is használta a helyzetet: három helyről kért zsebpénzt, háromszoros szülinapi ajándékot kapott, háromszor mehetett nyaralni. Persze a kis barátnői irigykedtek.
bicikli
Valóban mindent megkapott a kislány? Elhalmozták ugyan ajándékkal, de kérdés, hogy simogatást, ölelést, jó szót is adtak-e az apukák számára? Vajon a drága játék többet ér, mint egy közös élmény az állatkertben? Ki volt ott, amikor biciklizni tanult a gyerek, ki szurkolt neki? 

Boldog felnőtt válhat olyan gyerekekből is, akik nem hagyományos családmodellben nőnek fel? Mi a fontosabb, a normák betartása, vagy a nem mindennapi családban (is) ott lakozó szeretet és összetartás ereje?

A CsaládiNet figyel minden családra. Épp ezért számítunk a Te véleményedre is, mondd el érzéseidet, tapasztalataidat a családokról! Várunk további hasonló történeteket, ha ismersz fur-családokat, ha Te is ilyennek a tagja vagy, oszd meg velünk, mi pedig megosztjuk oldalunkon másokkal - a legjobbak a Bébi kurírban is megjelennek.

Óvjuk meg együtt a család értékét!


Csatlakozz a Fur-családok Közösségéhez!






 









 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja