SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészséges cipő ügyes gyerkőcöknek - Megérkezett a Joyssy Magyarországra!

Családinet [cikkei] - 2009-11-19
 [X]

A legújabb biomechanikai felfedezések segítették annak a cipőmárkának kifejlesztését, amelyet Budapesten mutatott be ifj. Karl Müller svájci feltaláló. A siker garantált, mivel a Joyssy az MBT feltalálók családjából származik.
Egészséges cipő ügyes gyerkőcöknek - Megérkezett a Joyssy Magyarországra!

Milyen a jó gyermekcipő, ami nem teszi tönkre a kicsi lábait? Erre a kérdésre keresi a választ valamennyi szülő, miután megtette első lépéseit a család legkisebb tagja. És erre a kérdésre találta meg a választ két fiatal svájci feltaláló, amikor egy technológiai újítás mögé állt. Ifj. Karl Müller és Claudio Minder a divatszakmából hozta át tapasztalatait az egészséges és komfortos cipők piacára. A siker garantált: id. Karl Müller az MBT lábbelivel már meghódította a világot és megváltoztatta az emberek gondolkodását az egészségmegőrzésről.

Dr. Dobos Márta ortopéd szakorvos szerint a gyermekek 98%-a egészséges lábakkal jön világra, de a felnőttek 60%-nak valamilyen lábdeformációja van. Ezek a gyerekkorban alakulnak ki. Nemcsak a megelőzés, de az első cipő kiválasztása is fontos! A gyerekeknél előfordul, hogy zavartalanul hordják tovább a kinőtt vagy kényelmetlen cipőket. A lúdtalp 2-3 éves korig nem mutatható ki, csak a hajlam. A járás következtében a rövid talpizmok aktív munkája eredményeként folyamatosan alakul ki a láb  hosszanti és haránt boltozata. A talpizmok annál többet dolgoznak, minél változatosabb terepen járnak a gyerekek (homok, kavics, fű, egyenetlen terep, stb.) Napjainkban a városokban nehéz ilyen terepeket találni, ezért a lúdtalpra hajlamos kisgyermekek számára alternatív eljárásokat kell keresni. A láb végleges boltozatos szerkezete csak a kisiskolás kor elején alakul ki, addig aktív lábbelivel segíthetjük az egészséges boltozatok kialakítását.


Milyen a jó gyerekcipő? A jó gyerekcipő puha, rugalmas talpú, könnyített, csúszásmentes, az ütközések és rázkódások enyhítése céljából vastagabb talpú, speciális, úgynevezett sokkelnyelő réteggel rendelkezik. A nem megfelelő cipők általában olcsóbbak, ezért kísértést jelentenek a gyorsan növekvő lábak miatt rendszeresen új cipő vásárlására kényszerülő szülők számára. Azonban a későbbiekben kiderülő lábfejlődési rendellenességek korrigálása sokkal költségesebb, és további kellemetlenséggel jár. Ezért érdemes egészséges gyermekcipőt megvásárolnia minden felelős szülőnek! Emellett a cipő méretének folyamatos felülvizsgálata is fontos, hiszen a gyerekeknél előfordulhat, hogy zavartalanul hordják tovább a kinőtt vagy kényelmetlen cipőket.

A Joyssy több mint gyerekcipő, mivel puhább, mint a legtöbb gyermeklábbeli és tökéletesen illeszkedik a lábra. Különlegesen felépített, több rétegű cipőtalpa járás közben finoman mozgó alapot képez, finoman rugózik, a természetes járás élményét adja. Elősegíti a helyes testtartást, erősíti az izomzatot, hozzájárul az izomrendszer egészséges fejlődéséhez, így segítségükkel megelőzhetők a felnőttkori kóros mozgásszervi elváltozások.

A világ legpuhább cipője - Mostantól öröm a járás Magyarországon is!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja