SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A babák fejlődési szakaszai

Családinet [cikkei] - 2005-08-05
A babák nagyon gyorsan növekednek, fejlődnek, változnak. A csecsemők 3 éves koráig 3 különböző fejlődési szakaszt különböztetünk meg.
A babák fejlődési szakaszai

pampers0-3 hónapos kor
"Nem tudom, milyen színű az anyukám szeme, de a keze annyira puha..."


Az újszülött csecsemők szeme még fejlődésben van, 20-30 cm távolságra látnak a legjobban, és két színt tudnak megkülönböztetni - feketét és fehéret. Ezért tapintásuk segíti őket a világ felfedezésében. Érzékeny bőrük háromszor vékonyabb a felnőttek bőrénél.

3-12 hónapos korPampers
"Néhány hónapos vagyok és nagyon mozgékony, hiszen meg kell ismernem a világot..."


A néhány hónapos csecsemő már folyamatosan mozgásban van: forog, mászik, megpróbál mindent elérni, ami kíváncsivá teszi. Hiszen olyan sok érdekes dolgot lehet megérinteni, megfogni, sőt még meg is kóstolni. Minden nap új kihívásokkal néz szembe - megpróbál a dívány alá mászni, vagy egy fotelbe felkapaszkodni. Folyamatosan mocorog, forgolódik, kúszik-mászik, és ismerkedik a körülötte levő világgal.

pampers_12 hónapos és annál idősebb korú baba


"Oda mehetek, ahova csak akarok. Már anyu segítsége nélkül is!"


A baba fejlődésének harmadik szakasza az első lépésekkel kezdődik. A járás elősegíti a baba önállóságra törekvését, mivel most már könnyen messzebb juthat szüleitől. A gyermeki fantázia is fejlődik, lehetővé teszi a baba számára, hogy az legyen, ami lenni szeretne. Különböző tárgyakat használ különböző célokra - a seprűből ló lesz és így tovább. Minden nappal egyre magabiztosabbá válik, és hangosan kinyilvánítja önállóságát. Fejlődik egyénisége, mindent egyedül akar csinálni és olyan szeretne lenni, mint a felnőttek.

A babák fejlődési szakaszaival együtt változik az, hogy mikor mit esznek, mikor mennyit alszanak, hogyan és mennyit mozognak, mocorognak, forgolódnak, kúsznak-másznak, felfedezik önmagukat, felállnak, megteszik az első lépéseket, végül elkezdenek futni.

Ezért nem mindegy az sem, hogy a különböző fejlődési szakaszokban milyen pelenkát használunk, hiszen a babák igénye folyamatosan változik.

A Pampers teljes termékcsaládja követi a babák fejlődési szakaszait, így minden egyesPampers_ korban a legmegfelelőbb pelenkát nyújtja a babák számára.

  1. Pampers New Baby (0-3 hónapos korúaknak): az újszülöttek különösen érzékeny bőrének védelmére.
     
  2. Pampers Active Baby (3-12 hónapos korúaknak): nagy nedvszívó képességgel rendelkezik, még fejjel lefelé lévő testhelyzetben is, ami lehetővé teszi a baba számára, hogy korlátozások nélkül mozoghasson.
     
  3. Pampers Let's Go! (a 12 hónaposnál idősebb babáknak): száraz, mint egy pelenka, de úgy kell felhúzni, mint egy kisnadrágot - segít a babának az önállóság érzésének kialakításában
     
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja