SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Divatos a macskakínzás is

Családinet [cikkei] - 2007-09-13
Csak a szerencsén múlott, hogy a 47-es út Algyőn túli, Hódmezővásárhely felé vezető szakaszára kidobott kiscicák nem haltak éhen vagy nem gázolta el őket a forgalmas úton közlekedő gépkocsi valamelyike.
Divatos a macskakínzás is
  A lelketlen állatszaporító a hat darab, pár hetes kiscicát dobozba zárva dobta az út szélére. Az Orpheus Állatvédő Egyesület még időben érkezett, így az állatok megmenekültek a pusztulástól. A kicsik most erősödnek, majd az állatvédők felelős gazdákat keresnek nekik.

 Sokan felelőtlenül pároztatják kutyáikat – macskáikat, a születő utódokkal nem tudnak mit kezdeni. Vannak akik a szaporulatokat születésükkor vízbe fojtják, agyonütik, más állatkínzók zacskóba vagy dobozba teszik őket. Ezután az út szélén magukra hagyott állatokra többnyire a biztos pusztulás vár. A felelőtlen állattartások miatt bekövetkező állatkínzások csöppnyi odafigyeléssel megelőzhetőek lehetnének, hiszen a háziállatok szaporítása szabályozható. Ha nem születnek meg a feleslegesé váló kutya vagy macskaalmok, azokat nem kell majd brutális módon elpusztítani sem. Hosszabb távon az állatok védelme és felelőtlen pusztítása tekintetében az állatok ivartalanítása biztos megelőző megoldást jelenthet.

 A kiscicák kidobása is bűncselekmény! A törvény kimondja, hogy aki állatot úgy tart, hogy az állat fizikai vagy lelki sérülést szenved, netán elpusztul, az bűncselekményt követ el. A 2004. évi X. törvény értelmében aki emlősállatot elűz, elhagy, kitesz, az is bűnöz, és két évig terjedő börtönnel sújtható. Az elkövetőket nem rettenti el a büntethetőség, hiszen az esetek többnyire ki sem derülnek.

 

Bárki lehet állatvédő, hiszen világunkat mi magunk alakítjuk!

 

Orpheus Állatvédő Egyesület

Internet: www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó

Adó 1%: Orpheus Egyesület - 18464654-1-06

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja