SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Candidiasisban szenved?

Prof. Dr. Balázs Csaba [cikkei] - 2009-01-12
Candida albicans fertőzés és az immun-endokrin rendszer kapcsolata
Egy fiatal hölgy keresett fel, akinek vérzészavarai voltak, s évek óta nem esett teherbe.
Candidiasisban szenved?

Candidiasis 1. ábraEgy fiatal hölgy keresett fel, akinek  vérzészavarai voltak, s évek óta nem esett teherbe. Nagyfokú gyengesége, alacsony vérnyomása miatt a napi  munkáját is alig tudta ellátni. Kiderült, hogy bőre feltűnően  szürkés-barna, amelyet egyesek  feltételezett roma származásával, mások  túlzott szolárium használattal hoztak összefüggésbe. Hüvelyi gombás fertőzés miatt ismételten próbálkoztak kezelésével, sikertelenül. A vizsgálatok során  egyik feltételezés sem bizonyult igaznak. A részletes immunológiai és  endokrin vizsgáltok azt mutatták, hogy a száj nyálkahártyát ellepte a  Candida gomba (1. ábra). Feltűnő volt a fogazat és a fogzománc fejlődésének  zavara és a  fogíny barnás  elszíneződése (2. ábra). Az elvégzett  vizsgálatok  a mellékvese működés csökkenését, a sejtes immunitás  károsodását mutatták ki.

 

 

 Az elkezdett immunmoduláns és hormonális kezelésre panaszai fokozatosan csökkentek, vérnyomása  normalizálódott, gombás fertőzése megszűnt és visszament dolgozni.             Candidiasis 2. ábra

 

 

Következtetés: a gombás betegsége, így a Candida fertőzés esetén  endokrinológiai és immunológiai betegségekre (veleszületett , esetleg  szerzett)  időben gondolni kell.

 

 
Prof. Dr. Balázs Csaba
Budai Immuno-Endokrin Központ
06-30-6319309

Prof. Dr. Balázs Csaba


Prof. Dr. Balázs Csaba
Endokrinológus

A Budai Endokrinközpont specialistája "endokrinológia" témakörben
Kérem, tegye fel kérdéseit, készséggel válaszolok Önnek! Bizalmát köszönöm!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja