SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Matea

Németh Ági [cikkei] - 2006-06-12
Dél-Amerikai tea cserje: kiváló zsíroldó, jó hatással van a vérnyomásra, segít a candida leküzdésében, és frissítő hatása van.

Matea

Az Yerba Mate teacserje Dél-Amerikában őshonos. Több ezer éve használják már a népgyógyászatban élénkítő teafűként. Európa a jezsuita misszionáriusok közvetítésével - Amerika felfedezése után - találkozott először a mateával. Innen erednek a matea további elnevezései is: jezsuita tea, misszió tea. A misszionáriusok megfigyelték, hogy a guarani indiánok rendkívül sokat fogyasztanak e növény főzetéből.

 

 Különleges, semmihez sem hasonlítható aromája, kiemelkedő élénkítő hatása van. A mate teát hidegen áztatva is lehet fogyasztani. Bár élénkít, de fennmarad a szervezetben az egyensúlyi állapot. Csökkenti a fáradtságérzést, beállítja az alvási ciklust, és csökkenti a vérnyomást. Több klinikai tesztben kiemelik antioxidáns hatását, a központi idegrendszerre gyakorolt pozitív befolyását. A candida diéta alappilléreként tartják számon, segít a kor legyőzésében. Amikor az édesség iránt farkasétvágyat érzünk, írót és a mate teát fogyasszunk. (Érdemes még a kendermagot is megemlíteni.)

 

A mate és a kombucha együttes használata aktiválja az anyagcsere-folyamatokat, stimulálja a központi idegrendszert, az erős antioxidáns reakciók hatásai együttesen valóban támogatják a súlycsökkenést és a candida diétát. Amikor fogyókúráról beszélünk, soha nem szabad elfelejtkezni arról, hogy szervezetünk méregkészletei a zsírszövetekben találhatók. Míg zsírt sokféle módszerrel tudunk égetni, addig mérgeket nem. A fogyókúra során a zsírszövetekből felszabaduló mérgek a vérbe kerülnek.

 

Májunk fő feladata a mérgek kiválasztása, és a szervezetből való kiürítése, a fő méregtelenítő a glükuronsav. A kombuchában lévő glükuronsav és származékai mennyisége meghaladja a 25 mg/l-t, ami a legmagasabb ismert érték a természetes élelmiszerek között. A teafüvet, ha leforráztuk  pár perc után szűrjük le, de készíthetjük hideg áztatással is. A filteres teát  forrázás után, 2- 3 percig áztassuk.  Jótékony hatását rövid időn belül kifejti. A teát ajánlatos reggel éhgyomorra inni. Felfrissülünk tőle, és derűsebb lesz a napunk.

 

 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja