SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan férjünk bele régi ruháinkba szenvedés nélkül?

Czipper Ágota [cikkei] - 2011-03-08
Egyszerű praktikák a sikeres fogyáshoz - kiadások és különleges diéták nélkül.
Hogyan férjünk bele régi ruháinkba szenvedés nélkül?

Nincs új a nap alatt, főleg akkor, ha fogyókúráról van szó. Bizonyára Ön is kipróbált már szinte mindent. Van, ami működik, van, ami nem, de egy biztos: ahogy abbahagyjuk, szinte azonnal visszakúsznak a leadott kilók. A hosszú távú fogyás titka a szemléletváltás.

Most összeszedtük azokat a legfontosabb pontokat, melyek betartásával garantáltan meg lehet szabadulni a felesleges kilóktól, ráadásul távol is lehet tartani őket a fogyás után is. Ismerje meg a 10 aranyszabályt, melyek biztosan megszabadítják Önt a felesleges kilóktól.
 

  1. Igyunk meg naponta legalább 3 liter vizet a következő rend szerint: 1 litert kortyolgassunk el délelőtt, egy litert délután, egy litert pedig vacsora előtt. Így méregtelenítünk, hidratálunk és nem mellékesen csillapítjuk az éhséget. Ne feledjük: a víz az élet alapja és szinte biztos, hogy Ön jelenleg túl kevés, vagy csak éppen elegendő vizet fogyaszt! Először soknak tűnik a napi 3 liter folyadék, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy néhány hét alatt szervezetünk hozzászokik a folyadék bevitelhez és már kérni fogja a napi adagját! Víz helyett ihatunk gyümölcs- vagy gyógyteát, de ne cukrozzuk meg. Érezzük és élvezzük a természet ízeit.
  2. Lehetőleg este 7-ig vacsorázzon meg, ezután egy pohár meleg tea legyen az utolsó, amit este „eszik” és ez lehetőleg este 7 órakor legyen. Meglátja, nem lesz farkaséhes, és csak úgy menekülnek majd Önről le a kilók.
  3. Lehetőség szerint délig csak gyümölcsöt egyen. A gyümölcsben lévő cukor azonnal hasznosítani tudja a szervezetünk, ezzel olyan energiához jutunk, amelytől frissek és aktívak leszünk egész nap. Testünk méregteleníteni tud, és üríteni tudja az éjszaka alatt felgyülemlett mérgeket a szervezetünkből, így azonnal elindítjuk a fogyást. A nap során 14 óra után azonban soha ne együnk már gyümölcsöt.
  4. Kerüljük a zsíros és cukros ételeket. Zsiradékként olíva olajat használjunk, és mindig kétszer gondoljuk meg, hogy mennyit teszünk bele az ételbe! Amikor legközelebb a kezébe vesz egy olajosüveget főzés közben, mindig tekintsen rá úgy, mint egy kalória flakonra. Önön múlik, hogy mennyit Önt bele ételébe. Ugyanez érvényes a cukorra. Cukor helyett mindig használjunk édesítőszert, vagy gyümölcscukrot, ez hosszabb ideig és egyenletesen biztosítja a vércukor megfelelő szintjét a szervezetünkben.
  5. Az új életszemlélet elején kerüljük a rántott ételeket. Helyette pároljuk a húsokat és zöldségeket. A húsok mellé ne fogyasszunk hagyományos köreteket, hanem párolt zöldségeket és salátákat. Később – korlátozott mértékben – visszakerülhet a táplálkozásunkba ez a fajta étel is, de egy néhány hétre mondjunk le róla, megéri!
  6. Mindent lehet enni, csak mértékkel. Azaz tudni kell, hogy milyen gyakran és mennyit. Akár pacalt is ehetünk, csak keveset és ritkán. Mindemellett soha ne legyen lelkiismeret furdalásunk. Már a fejben eldőlhet, hogy valamitől hízunk, vagy sem. Ha úgy esszük az ételt, hogy az csak a javunkra válhat, és nem tapad általa ránk egy felesleges kiló sem, akkor ez így is lesz!
  7. Naponta 15 perc mozgás szükséges a fogyáshoz. Ennél több is lehet, de ennyi is elegendő. Ez nem terhel meg, erre mindig van időnk. Mozgassuk át minden porcikánkat, biciklizünk, vagy tornázzunk egy kicsit, de mindenképp mozogjunk naponta legalább tizenöt percet, és azt tegyük intenzíven.
  8. 7 után ne együnk semmit, csak igyunk. Ekkor már a szervezet elkezd méregteleníteni. Segítsük őt és ha lehet, fejezzük be vacsoránkat 7-ig. Ezután igyunk meg lassan egy pohár teát, így be is indítjuk az éjszakai fogyást. Az eredmény nem csak reggeli frissesség, méregtelenítés és hidratálás lesz, de sok-sok kiló, aminek örökre búcsút mondhatunk.
  9. Minden reggel igyunk meg egy pohár cukormentes gyümölcslevet. Sokkal gyorsabban megszabadulunk felesleges kilóinktól. Étkezések után pedig minden esetben igyunk meg egy pohár cukor nélküli citromos limonádét – ez egy zsírégető csoda, mely újabb fegyver a zsírpárnák ellen.
  10. Hideg-meleg vizes váltózuhany minden reggel, dörzsi szivacsos lemosással együtt! Ettől szebb lesz a bőrünk és eltűnnek a narancsbőr jelei is. A víz kívül-belül jót tesz a diétánknak, tehát nem győzzük elégszer hangsúlyozni: víz, víz, víz minden mennyiségben. Nem véletlen, hogy minden hollywoodi színésznő kezében ott van egy palack ásványvíz. Ők már ismerik a titkot!

A 2011. februári cikkíró pályázatra beküldött írás.
Kép: www.flickr.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja