SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A csábító alma

Németh Ági [cikkei] - 2004-11-07
Együnk naponta egy almát héjastól, és az orvost távol tartja.

A csábító alma

 

Ki ne ismerné, és szeretné az almát, legyen az gyermek vagy felnőtt. A régi gyógyítók azt mondták, egyél naponta reggel egy almát, és az orvost távol tartja. Ha este is eszel egy almát, az orvos akár koldulni is mehet. Az alma szinte minden betegségre orvosság. Az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak nagy tisztelői voltak az almának. Több tucatnyi változatát nemesítették ki. Számtalan hasonló régi mondás igazolja, hogy a múltban az almát  a gyógynövények közé sorolták. Az a hatalmas gyógyító erő, amit ennek a csodálatos gyümölcsnek tulajdonítottak, az ősi gyógynövényekkel foglalkozó emberek kiemelték a gyümölcsök sorából. Az indiai orvosok először alkalmazták hasmenés ellen. A kínai orvosok, a fakérgét a cukorbetegség gyógyítására használták. Sok helyen találkozunk az almával a mitológiában is. Az alma a megtermékenyülés, érzéki szerelem s az eredendő bűnnek szimbóluma volt.

 

A népi gyógyászat szerint minden betegséget meggyógyít. Nagy sikere volt a hasmenés, bélgyulladás, szédülés, étvágytalanság, fáradság, érelmeszesedés, reuma, köszvény, izületi gyulladások kezelésében.

 

Egy francia tanulmány szerint, a gyümölcsben lévő pektinnek köszönhetően, csökkenti a koleszterin szintet / napi két alma fogyasztása héjastól/. Ha étkezés után fogyasztunk almát, akkor megakadályozza a pektin a vércukor gyors ingadozását is. Ez jó hatással van a fogyókúra idején, az alacsony energiatartalmú diétára.

 

A népgyógyászat az almaecetnek is nagy jelentőséget tulajdonított. A krónikus torok és hörgő gyulladás kiváló gyógyítója. Ezekben a betegségekben szenvedőknek ajánlatos naponta többször almaecetes vízzel gargalizálni és utána lenyelni. Így eljut a torokban minden helyre, és gyorsabban fejti ki baktériumölő hatását.

 

Dr Jarvis vermonti népgyógyász által végzett kutatások azt bizonyították, hogy az almaecetfogyasztás a vesemedence gyulladás gyógyításában is felhasználható. dr. Jarvistól származik az almaecet felhasználása a fogyókúrában. Szerinte az almaecetnek kiváló zsírlebontó hatása van, és fogyasztása esetén még az étrenden sem kell változtatni, az eredmény nem marad el.

 

 

Fogyasszunk minél több almát, hagyjuk magunkat elcsábítani a bűnbeesés gyümölcsével, ahogy azt az első ember Éva tette. Az erő az alma héjában rejlik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anzsel

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja