SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"A Föld legnagyobb gyógyszertára a természet"

Családinet [cikkei] - 2013-11-25
 [X]

Elgondolkodtató, hogy manapság legtöbben a legapróbb panaszok előfordulása esetén is szinte azonnal gyógyszerek után nyúlunk, pedig a legnagyobb gyógyszertár maga a természet... Az emberek évezredeken keresztül figyelték az egyes gyökerek és virágok használatának hatását.
"A Föld legnagyobb gyógyszertára a természet"

A világ különböző pontjain fellelhető gyógynövények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek kémiai úton nem helyettesíthetők. Ezek az anyagok segíthetnek a szervezetnek a megelőzésben és a betegségek elleni harcban, így például a torokfájás, a megfázás tüneteinek enyhítésében.
 

A gyömbér - gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően - kiváló megfázás és hörghurut esetén, illetve növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét. Jellegzetes ízét és illatát az illóolaj (bizabolén), a gingerolok és a shogaolok adják. Ez az illóolaj a gyökérben termelődik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére, sőt egyes hagyományok szerint javítja a memóriát is.









 

A csipkebogyó a legkülönfélébb egészségügyi problémák esetén alkalmazható. C, E, B és K vitamin tartalmának köszönhetően növeli a szervezet ellenálló képességét. A csipkebogyónak sokrétű hatása van és fontos C vitamin forrásként tartják számon. A csipkebogyó a betegség utáni lábadozás során is jótékonyan hat. Növeli a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben









 

A zsálya csillapítja a torokfájást és az ínygyulladást. Enyhén kesernyés íze van. Antiszeptikus és összehúzó hatásának köszönhetően ideális csaknem valamennyi típusú torokgyulladásra, a szájfekély (afta) és az ínygyulladás gyógyítására. Hagyományosan asztma gyógyítására is használják.









 

A hársfavirág feloldja a lerakódott nyálkát, csökkenti a köhögési ingert, valamennyi meghűléses betegségre ajánlott.
A germánoknál szent faként tisztelték a hársat, a szlávoknál a kölcsönösség jelképe volt és napjainkban is a legkedveltebb fák közé tartozik. A kislevelű hárs segíti az izzadást, amely főleg a megfázásos betegségek gyógyításakor alkalmazott gyógymód. Kifejezetten pozitív hatással van a nyálkaképződésre és megkönnyíti a köpetürítést.


 …és még sorolhatnánk.

A réttől a cukorkáig és miért pont Verbena?

Amíg azonban a gyógynövények hatóanyagai a Verbena cukorkába kerülnek, hosszú az út. Hideg vagy meleg oldószerekkel (víz, olaj, szesz) kivonat készül úgy, hogy kíméletesen, mégis a legjobb hatásfokkal dolgozzák fel az alapanyagot. Így őrződnek meg a gyógynövényekből származó hasznos alapanyagok. A Verbena termékek gyártója az egész gyártási folyamat alatt törekszik a KIVÁLÓ MINŐSÉG elérésére. www.verbena.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja