SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsz évesen könnyű szépnek lenni

[cikkei] - 2004-03-17
Bíró Ica évekkel ezelőtt Metal Ladyként szegecses bőrcuccban énekelt. Az egykori fotómodellt, manökent, újabban pedig színésznőt, üzletasszonyt, fitneszoktatót, test- és lélekszépítőt természetesen a mozgásról faggattuk.
Húsz évesen könnyű szépnek lenni

– Az elmúlt években megnőtt a konditermek, ezzel együtt a sportolási lehetőségek és a sportolók száma is. Ezek szerint mi, magyarok rájöttünk a mozgás fontosságára?
– Remélem. A sportnak, amellett, hogy az izmunkat építi, számtalan előnye van. Testünket, lelkünket, szellemünket is tréningezi, segít abban, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal. Emellett az anyagcserénk is felgyorsul, javul a vérkeringés - a fizikai és a szellemi teljesítőképességünkre pozitív hatással van.
– Van tehát Önnek is konkurenciája?
– A konkurrenciától nem félek. Jó, ha minél többen vannak, akik hirdetik a mozgás fontosságát. Teljesen lényegtelen, kinek a kazettájára tornáznak az emberek, csak mozogjanak, építsék magukat, szépüljenek és legyenek fittek. Nem vagyok féltékeny senkire. Úgy vettem észre, az emberek igénylik, hogy a bemutatómra lendüljenek mozgásba. Látják, hogy nem bort iszom és vizet prédikálok, hanem komolyan odafigyelek önmagamra. Azért is, mert húsz évesen könnyű szépnek lenni, de ahogy telnek-múlnak az évek, egyre jobban oda kell figyelni,.
– Pedig néhány évet letagadhatna a korából.
– Negyvenhat éves elmúltam és nem érzem a kornak azokat a jeleit, amit a nem sportos életmódú, korosztályomhoz tartozó hölgyek tapasztalnak. Igyekszem odafigyelni magamra, de nem ezzel foglalkozom reggeltől estig. Megcsinálom a napi másfél órás ügyletemet. Ennyit minden nőnek ki kell tudnia szakítani az idejéből.. Boldogabb, magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb lesz. A pozitív gondolkozás a legfontosabb. Igaz, a kozmetikusom éppen a napokban szidott össze. Másfél éve nem voltam nála.


– A szigorú diétának sem híve.
– A mértékletességen van a hangsúly. Sose éljünk aszkétikusan, ne próbáljuk azt a módszert, hogy nem eszünk. Egy-egy ilyen tortúra után biztos, hogy újabb kilók rakódnak le ránk. Ezért a legfontosabb a rendszeres testmozgás. Hetente három-négy alkalommal kell végeznünk egy egy órás tornát, hogy elérjük célunkat. Persze oda kell figyelni a táplálkozásra. Én nem szeretem a tiltásokat, de kerülöm a túl zsíros, cukros ételeket. Inkább a természetes tápanyagok, szárnyasok, roston sültek, saláták szerepelnek az étrendemben. Ha mégis túl zsíros, vagy cukrozott ételt fogyasztottunk, másnap tartsunk saláta-,  illetve gyümölcsnapot, sok folyadékkal és még több mozgással. Nagyon fontos az ásványvíz fogyasztása is.  A sejthártyán belül komoly víztartalom van, ennek egyensúlyára oda kell figyelni. Igyunk mindennap legalább két liter ásványvizet.
– Sokan mondogatják, hogy úgysem tudnak lefogyni…
– Azt gondolom, a kimondott szó nagyon sokat számít. Ha az ember valamit elhatároz és tesz is érte, akkor azt meg tudja csinálni.
– A főzéssel hogyan áll?
– Semleges viszonyban vagyunk. Szerencsére van egy néni, aki sokat segít nekem. De azért mindenféle ételt el tudok készíteni, ha ezt várják tőlem.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja