Éleslátás halolajjal
Az időskori makula degeneráció (AMD), vagyis a sárgafolt károsodása az életkorral járó látásvesztés fő oka kétszer gyakoribb a dohányosok körében, mint a nemdohányzók közt.
Azon időskorúak közt, akik legalább hetente kétszer fogyasztanak halat, közel felére csökken az AMD kialakulásának valószínűsége, szemben azokkal, akik egynél is kevesebbszer teszik ezt.
A probléma, hogy a nyugati kultúrákra jellemző az omega-6 zsírsavak túlsúlya az omega-3 zsírsavakhoz képest. Mindez azt jelenti, hogy nagyobb mértékben fogyasztunk növényi olajokat úgy, mint napraforgó, kukorica az omega-3-ban gazdag tápanyagforrások helyett. Amennyiben pedig étrendünkben omega-6 zsírsav túlsúly áll fenn, úgy az omega-3 zsírsavak védelmet nyújtó hatása jelentősen csökken.
Ausztráliai kutatók továbbá felfedezték, hogy az életkorral járó látásproblémák ritkábban fordulnak elő azon egyének körében, akik étrendjében nagy számban fordul elő omega-3 zsírsavakat tartalmazó étel, úgy mint halfélék; lazac, makréla, lenmag és dió.
A hír alapjául a „Fish Oil May Help Save Your Sight” cikk szolgált.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: