Medvehagymás - joghurtos párolt zöldségek, kukoricalisztben forgatott keszeggel
Ez lett belőle. Egyszerű, gyors, könnyű étel tejmentesen, ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók:
- fejenként 2 db közepes keszeg
- kukoricaliszt
- só
köret:
- 15 db medvehagyma levél
- 2 db nagy répa
- 2 db nagy krumpli
- 1 db közepes cukkini
- 1 db natúr szójajoghurt
- 1 evőkanál növényi vaj
- kevés olaj
- só
A férjem megpucolta a halat és beirdalta. Megsóztam, kukoricalisztben megforgattam, majd bő olajban kisütöttem. Lisztem nem volt itthon, kukoricadarát daráltam le.
A medvehagymát aprítóban összevágtam. A vajat felolvasztottam, rádobtam a medvehagymát. 1 percig folyamatosan kevergettem, majd felengedtem a joghurttal. Még egy percig rotyogtattam, végül sóval ízesítettem.
A zöldségeket megpucoltam, kivéve a cukkinit, és egyforma nagyságúra vágtam. A répát és a krumplit kevés olajon üvegesre pirítottam, megsóztam és kevés vízzel puhára pároltam. A vége felé beletettem a cukkinit is. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöttem a medvehagymás joghurtot és addig kevertem, míg az egész zöldséget bevonta a selymes öntet.
Negyed cikk citrommal tálaltam. A húst és a zöldséget is megbolondította.
Ötlet:
Ha nem tudtok medvehagymát szerezni, akkor a joghurtot apróra vágott petrezselyemmel és pár gerezd fokhagymával ízesíthetitek. Szerintem így majdnem azonos ízvilágot kaptok, de a kinézet garantáltan azonos lesz.
Szójajoghurt helyett használhattok növényi tejszínt vagy növényi tejet. A tejet kevés keményítővel tudjátok krémessé tenni.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: