SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Napi villámtakarítás - fél óra alatt!

Családinet [cikkei] - 2010-07-30
Semmi hűtőtisztítás, vagy nagytakarítás, csak egy alapterv, aminek segítségével villámgyorsan tisztává varázsolhatod az otthonod - kevesebb, mint napi 30 perc alatt!
Napi villámtakarítás - fél óra alatt!

Szeretnéd a kezedben tartani ezt a listát? Kattints ide, és máris nyomtathatod!

Konyha
Tisztítsd ki és törölgesd le a mosogatót! (5 perc) Felejtsd el a mosatlanok halmozását! Tedd be őket a mosogatógépbe és töröld ki a mosogatót egy szivaccsal.
Törölgesd le a konyhaszekrényt és a tűzhelyet! (1 perc) Töröld le egy tisztítószeres ronggyal vagy szivaccsal a fröccsenéseket és foltokat.
Töröld fel a padlóról a foltokat! (2 perc) A teljes felmosást tartsd meg a hétvégére, de egy ronggyal gyorsan megtisztíthatod a padlót a ragadós foltoktól és kifröccsenésektől. Ha ezeket nem törlöd fel, vonzani fogja a koszt. 
Akaszd fel, vagy hajtogasd össze a konyharuhát! (30 másodperc) Még akkor is, ha tiszta: egy összegyűrt, odadobott konyharuha rendetlennek hat. Szánj rá pár másodpercet.

Fürdőszoba 
Töröld ki a mosdókagylót! (30 másodperc) Ha arctisztító kendőt használsz, nyugodtan kitörölheted azzal is a mosdókagylót és letörölgetheted a csapot is. Vagy használhatsz rongyot, papírtörlőt, vagy olyan előre előkészített törlőkendőket, amik nem hagynak csíkot maguk után a fémen és a tükrös felszíneken. 
Távolítsd el a foltokat a tükörről! (15 másodperc) Fogkrém került a tükörre? Töröld le egy gyors mozdulattal, akár ugyanazzal a ronggyal, amivel a mosdókagylót. 
Töröld át a WC ülőkét, majd a peremet! (15 másodperc) Ugyanazzal a ronggyal!
Fertőtlenítsd a vécékagylót egy kefével! (15 másodperc) Ha látsz egy kis szennyeződést, gyorsan dörzsöld le.
Súrold le a zuhanyfülke ajtaját! (30 másodperc) Töröld le az üvegajtót, hogy ne száradjanak rá a vízcseppek, amelyektől foltos lesz, ha rászáradnak. Ezt akár egy száraz törölközővel is megteheted.
Fújd le tisztítószerrel a zuhanyzót és a zuhanyfüggönyt! (15 másodperc) Naponta egy gyors lefújás és megelőzhető a rozsdásodás, a penész, illetve a vízkő kialakulása.

Hálószoba
Ágyazz be! (2 perc) Még a koszos, gyűrött ágynemű is rendezettnek fog tűnni, ha beágyazol.
Akaszd fel, vagy hajtogasd össze a ruháidat és rakd el az ékszereidet! (4 perc) Még jobb, ha ellenállsz a kísértésnek, hogy ledobd őket mindenhova, mikor leveszed őket. Tedd el őket, amint levetkőzöl.
Pakolj le az éjjeliszekrényről mindent, ami felesleges! (30 másodperc) Vidd ki a tegnap esti pohár vizet a konyhába, tedd az olvasószemüveged a fiókba, és rendezd el a könyveket és újságokat.

Nappali
Tedd rendbe a kanapét! (2 perc) Valószínűleg a nappali középpontjában ez a bútor van, így jobb, ha rendben tartod. Igazgasd meg a párnákat és hajtsd össze a pokrócokat. 
Szedd össze a morzsákat egy kézi porszívóval! (1 perc) Koncentrálj azokra a területekre, amelyek jól látható helyen vannak: a kanapé, párnák, dohányzóasztal, a szoba közepén található szőnyegek. A porcicáktól is szabadulj meg! 
Töröld le az asztalokat és tisztítsd meg az ujjlenyomatoktól a szekrényeket! (1 perc) Használj mikroszálas, vagy tisztítószeres törlőkendőt a por eltávolítására. Ha a tisztítandó felület ragacsos, vagy nagyon szennyezett, használj nedves törlőrongyot.  
Rendezd el a könyveket és az újságokat a dohányzóasztalon! (2 perc) Dobd ki a régi lapokat és tedd a távirányítókat egy helyre (ha lehet, a fiókba).
A rendetlenebb területeket rakd rendbe gyorsan! (5 perc) Tedd el a videojátékokat, könyveket, poharakat, játékokat és minden mást, amibe belebotlasz.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja