SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nincs szex

Dr. Pándy Mária [cikkei] - 2009-09-14
Ma már a párok úgy tartják, hogy a mobiltelefont nem, a szexet viszont lehet nélkülözni. A mai fiatalok jóval ritkábban élnek szexuális életet, mint nagyanyáik-apáik az ő korukban.
Nincs szex

Vannak, akik 1-6 hónapja élnek önkéntelen absztinenciában, Olyan páciensem is van, aki már nem is emlékszik arra, mikor volt utoljára együtt valakivel. És az illető még nem érte el a harmadik X-t!

A szexhiány oka lehet fáradtság, stressz, unalom vagy más ok - és sajnos egyiken sem lehet segíteni egy új rucival. Sok nő nem érzi elég motiváltnak magát még a próbálkozásra sem.  Ez a dolgozó, családos nők nagy problémája: egészen addig észre sem veszik, milyen ritkán élnek nemi életet, amíg valaki nem kezd el erről beszélni. Ekkor aztán bepánikolnak, pedig egyáltalán nem biztos, hogy rejtett bajt, problémát jelez, ha nem kívánják a szexet. Mindenkinek az életében lehetnek olyan időszakok, amikor a szexuális együttlétek jelentősége a minimumra csökken. Viszont fontos, hogy tudjuk, mi az oka!

Azért nincs szex, mert…. a férjem „húzódozik”

A nők többsége nem szívesen kezdeményez. Úgy érzik, hogy őket meg kell hódítani, de legalábbis ez a férfi dolga. És akkor is ő dönti el, hogy van kedve vagy nincs. Miután többször visszautasítanak egy férfit, annak minden kedve elmegy a kudarcos próbálkozástól, és beáll a senki se kezdeményez állapot. Aztán egy idő után a nőnek feltűnik, hogy itt valami nincs rendben, és elkezd „követelőzni”, vagy féltékenykedni. Na, ez sem kedvez a férfi vágyaknak! Ha mégis együttlétre kerül a sor, bekövetkezik a kudarc, és emiatt aztán egyre nagyobb szorongás lesz úrrá életünk párján, aki ezt a negatív érzést kerülendő inkább a számítógéphez menekül.

Azért nincs szex, mert... elfoglalnak a gyerekek, fáradtak vagyunk

Vannak olyan  házaspárok, akik utoljára a legkisebb gyermekük fogantatásakor szeretkeztek.  A gyermek pedig lassan óvodába indul... Az ilyen pár kiesett a ritmusból, és elfelejtett visszatérni. Egy jól megfogalmazott mondat viszont megadhatja az első lökést.  Elég azt mondani, hogy: "Nagyon hiányzol, hiányzanak az együttléteink, és fogalmam sincs, hogyan kezdhetnénk újra."

Azért nincs szex, mert... Nem tudunk kikapcsolni

Nem élünk intimitást biztosító világban. Csipogók, csengőhangok, interneten érkező üzenetek szakíthatják félbe a meghitt pillanatokat, illetve azoknak még csak a gondolatát is. Vannak családok, ahol ahogy hazaérnek, bekapcsolják a TV-t egy kis háttérzajért (nehogy a saját gondolataikkal kelljen maradniuk egy pillanatra is, kettesben :) Tartjuk a kapcsolatot mindenkivel, csak saját magunkkal nem!

Azért nincs szex, mert…. nagy a stressz

A stressz káros hatása: csökkenti a nemi vágyért felelős tesztoszteron hormonszintjét mindkét nemben. Az a pörgés, amiben egy nagyváros lakói élnek, egyáltalán nem kedvez az intim pillanatoknak. Ha mind a ketten túl fáradtak, legalább bújjanak össze: majd reggel bepótolják az este elmaradt ölelkezést.

Azért nincs szex, mert…  nincs kedvem

Ha egy nő úgy érzi, hogy igazságtalanul nagy rész jut rá a házimunka terheiből, nem szívesen bújik ágyba azzal a férfival, aki okozója ennek a frusztrációnak. (Megoldás lehet, ha megfizetnek valakit a házimunka elvégzéséért, vagy megosztják a munkát)

Azért nincs szex, mert... Nincs rá idő

Elfoglaltak vagyunk. De azért nem biztos, hogy követni kell minden szappanoperát, és az emaileket otthon este kell olvasgatni!  A szükségletek hierarchiájában a szex nem előzi meg az étkezést és a pihenést, de nem is kell a legalsó lépcsőfokon helyet foglalnia! Ha elhanyagoljuk a szexet, megkopik a ragyogásunk, a szex ugyanis ellazít, fiatalít. Érdemes megnézni egy nőt, hogy milyen más, ha van partnere, mint amikor nincs! Ráadásul a gyakori szex nagy terhet vesz le a vállakról: nem kell minden alkalommal bebizonyítani, hogy mennyit jelent a kapcsolat. Így elég energia marad élvezni is a dolgot.

Azért nincs szex, mert…. más jobban érdekel

Na, nem arra gondolok, hogy egy harmadik személy! Hanem arra, hogy a feleség a TV-t nézi, a férj pedig a számítógép előtt ül azokban az órákban, amikor régen összebújtak a párok. Valószínűleg nekik fontosabb ez? Vagy annyi csalódás érte őket, hogy nem akarják kudarcaikat fokozni? Ehhez tartozik az, amikor a férfiak „elvárják” a nőktől a hüvelyi orgazmust. Arra hivatkoznak, hogy az előző barátnőjüknek volt. Pedig a Spektrum TV többször is adta azt a filmet, amiben bebizonyították, hogy a nők hüvelyében 1000x kevesebb érzőideg végződés van, mint a csiklójukban! Persze, hogy a csikló érzékenyebb! A Természetnél nincs bölcsebb! Ugyanis, ha a nők ugyanolyan érzékenyek lennének a hüvelyükben, hogy bírnák ki a szülés fájdalmát?? Nem véletlen az, hogy annyit hangsúlyozzuk az előjáték fontosságát! Hiszen a nők szexuális izgalma a szavakkal, tettekkel, a simogatással, csókolózással kezdődik és a csiklóingerléssel fejeződik be. Az orgazmus végső soron az agyban keletkezik, és onnan sugárzik szét az egész testbe, annak teljes ellazulását okozva. A hüvely az csak egy csatorna, amelyen keresztül az ondó a méhbe jut. Amikor egy nő szexuális izgalomba jön, természetesen már nem tudja megkülönböztetni, hogy pontosan hol jó, ezért a csikló és a hüvely közelsége miatt érezhet „hüvelyi orgazmust”.  Ehelyett bizony agyi orgazmusa van! De ennek keletkezésében a csikló sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a hüvely. A férfiak szeretik azt hinni, hogy az ő nemi szervük okozza a nőknek az orgazmust. Pedig nem! Az egész személyiségük kell hozzá!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja