SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Súlyos következményekkel járhat az együttlétek elmaradása a házasságban

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-25
Fontos, hogy egy házasságban az érzelmek mellett a testi vonzalom is fennmaradjon. Ha hiányzik az intimitás a felek között, annak a szakértők szerint súlyos következményei lehetnek.
Súlyos következményekkel járhat az együttlétek elmaradása a házasságban


Ilyen következményekkel járhat, ha hiányzik a kapcsolatból a szex

Dr. Leslie Becker-Phelps pszichológus a webMD cikkében sorravette, hogy milyen negatív következményekkel járhat, ha a házastársak között hiányzik az intimitás és elmaradnak a szexuális együttlétek.
 

Elidegenedés

A szakértő szerint ha a kapcsolatban nincs szex, akkor megnő a kockázata annak, hogy a felek teljesen elidegenednek egymástól. A testi kapcsolat tehát abban is segíthet, hogy az érzelmi kötelék szoros maradjon.
 

Feszültség, problémák súlyosbodása

Az együttlétek hiányát több tényező is okozhatja, például egészségügyi gondok, stressz, vagy kevés együtt töltött idő. Ha azonban nem beszéljük meg ezt a partnerünkkel és nem találunk rá megoldást, akkor a probléma súlyosbodhat, még több feszültséget generálva ezzel.


Neheztelés

Ha az egyik fél úgy érzi, hogy a testi közeledését a másik visszautasítja, akkor elkezdhet neheztelni rá. Ez az érzés pedig a pszichológus szerint nagy mértékben rombolhatja a kapcsolatot.
 

Elutasítottság

Ha az egyik fél vágyik a testi közelségre, az intimitásra, de ez mégis elmarad a másik fél miatt, akkor nemcsak neheztelhet az illető, de elutasítottságot is érezhet. Arra gondolhat, hogy esetleg a partnere nem találja őt vonzónak, vagy hogy teljesen elutasítják a testét és lelkét. Ez szintén romboló hatással lehet a kapcsolatra, de az önbecsülésre is.
 

Hűtlenség

Ha hiányzik az együttlét a kapcsolatban, az hűtlenséghez is vezethet. A szakértő hozzáteszi: jobb lenne, ha a párok megpróbálnák megbeszélni és helyrehozni a problémáikat ahelyett, hogy másfele kacsintgatnak.
 

Egészségi állapot romlása

Egy olyan házasságban, ahol hiányzik szex, a felek kimaradnak a szexuális együttlétek jótékony egészségügyi hatásaiból. Kutatások szerint ugyanis a szex csökkenti a vérnyomást, a fájdalmat és a stresszt, de még a szívroham kockázatát is. Emellett pedig segít az elalvásban is. 


Mit tegyünk?

Dr. Becker-Phelps azt javasolja, hogy akkor is foglalkozzanak a házastársak a szexmentességgel, ha egyébként minden más téren tökéletesnek gondolják a kapcsolatukat.

Ha a felek megpróbálják megbeszélni az ezzel kapcsolatos problémáikat, akkor azt tegyék nagyon óvatosan, ne fogalmazzanak bántóan, és hallgassák meg a másik álláspontját is. Kommunikációval mindent meg lehet oldani. 

Ha pedig sikerül ezen változtatni és megoldani a problémát, azzal a szakértő szerint az addiginál sokkal szorosabb testi és lelki kötelék jöhet létre. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja