SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Házasság igen - nősülés nem

Kókai Kata [cikkei] - 2005-02-02
A férfiak racionálisan gondolkodnak. Hát itt van néhány racionális érv a házasság mellett.
Házasság igen - nősülés nem

Házasodni minden férfi szeretne, de nősülni nem. Mert a házasság házzal, a nősülés nővel jár. Ugyan melyik nő tud kiigazodni egy férfi lelkén? Talán nincs is rá szükség, hiszen a férfiak többsége neveltetésénél fogva már kiskorában elnyomja magában feminin énjét, így hát nem az érzelmekben, hanem a racionális gondolkodásban kereshetjük minden "házasságellenesség" okát.

Racionális okok, amiért a férfiak (még) nem házasodnak:

-Életkor. A férfiak "későn érő" típusok. Már gyermekkorban megfigyelhető, hogy az azonos korú gyermekek közül a lányok hamarabb megkomolyodnak.

-Pénz. A férfiakat családfenntartónak nevelik, őket terheli az anyagi biztonság megteremtése (akkor is, ha a család nő tagja is aktívan dolgozik).

-Egzisztencia. A férfiak többségének a házasság nem csupán érzelmi történést jelent. Számukra a házasság egyben felelősségvállalás is. Ezért sokan előbbre helyezik a tanulást, a saját lakás megszerzését, hogy a házasság után már saját családi fészekben gondoskodhassanak családjukról.

-Megváltozott párkapcsolatok. Mivel ma már a házasság nem feltétele az összeköltözésnek, sokan elhagyják a tradíciót.

A tudomány támogatja a házasságot. Tény, hogy:

  • A házasságban élő férfiak szinte soha nem kapnak el betegségeket.
  • Élettartamuk a nyugodt, kiegyensúlyozott környezet miatt meghosszabbodik.
  • Csökken a szívroham, szívbetegségek kialakulásának esélye.
  • A házas férfiak többségénél kevésbé alakulnak ki pszichés betegségek.
  • A házasság mindkét fél fejlődéséhez hozzájárul, az egymáshoz való alkalmazkodás az élet többi területén is hasznos.

A házasság intézményének kutatásával több tudomány is próbálkozik, az egyre több válás miatt. Pszichológusok rámutattak a tényre, hogy az emberek többsége nélkülözi az önfegyelmet, többen választják a válást, mint a problémák megoldását. Ugyanakkor a megváltozott körülmények miatt az emberek mentálisan később lesznek érettek, mint biológiai szempontból.

A házasság nem egy egyértelműen megfogalmazható dolog. Nem mondhatjuk, hogy ezért vagy azért van vagy nincs rá szükség. Az azonban biztos, hogy ma sokan átesnek a ló túloldalára. Mindkét oldalára. Hiszen egyesek több éves élettársi kapcsolat után sem akarnak házasodni, míg mások rögtön az esküvő mellett döntenek.

Kép: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja