SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Papucsférj, vagy a tökéletes férfi?

Kókai Kata [cikkei] - 2005-02-13
Sokszor hallani papucsférjekről akiket nejük kénye-kedve szerint ugráltathat. Persze kérdés, hogy valóban papucs-e a férj, ha nejének enged.
Papucsférj, vagy a tökéletes férfi?

Ki is az abszolút papucsférj? Ahogyan a régi vicc mondja: "Akinek csak nagyon keveset szabad, de amit szabad, azt muszáj! ..."

Mára megváltozott a papucsférj fogalma. Régen tényleg a férjek voltak a családfenntartók, ma már viszont, mióta a nők is munkába álltak, elvesztették e tiszteletre méltó pozíciójukat, így másként kénytelenek bizonyítani falkavezér szerepüket. Minél fiatalabb korosztályt kérdezünk, annál tágabbnak tűnhet a papucsférj fogalma; az idősebbek az abszolút engedelmes férjet tekintik annak, a fiatalabbak körében azonban már a minimális alkalmazkodás is sokszor papucsságnak minősül. Ebben nyilván szerepet játszik a tabuk nélküli neveltetés, illetve a megváltozott etikai szabályok, hiszen egyre többször olvashatjuk, hogy ma az számít macsónak, aki több vasat tart a tűzben, s minden mással nem törődve csak saját érdekét nézi.

De vajon tényleg papucs az, aki alkalmazkodik a másikhoz? Vagy egyszerűen csak a tökéletes férfi, aki nem riad vissza egy kevés házimunkától, s nem undorodik a vasalótól? Nézőpont kérdése. Azért, mert egy férfi a legénybúcsún nem szívesen látna sztriptíz táncosokat, vagy a menyasszony nem óhajt olajos testű fiúkkal táncolni, talán még nem dől össze a világ. Persze a szinglik ezt mindig másképp látják, s általában azok szájából hangzik el e jelző, akik még soha nem éltek tartós, igazi szerelemből kialakuló kapcsolatban. Persze a papucsférji cím kiérdemlése legtöbbször inkább csak heccelés tárgya, hiszen elég ritka az a kapcsolat, ahol egyértelműen az egyik fél szabja meg a "játékszabályokat", s ezek a kapcsolatok nem is tartanak néhány hónapnál tovább.

Ugyanakkor figyelembe kell venni a megváltozott szereposztást, a nyíltabb, tabuktól mentes társadalmat. Míg régen egy férfi nem is sírhatott, ma nyíltan felvállalhatja homoszexuális hajlamait, vagy éppen feminin vonásait. Mert léteznek férfiak, akik valóban szeretik átadni az irányító szerepet partnerüknek, s ez esetben talán már nem is nevezhetők papucsférjnek, talán inkább csak elkényelmesedett, vagy a felelősségtől tartó embereknek.

Ha egy kissé eltérünk a reális, kézzel fogható magyarázatoktól, a horoszkópok alapján is egyes férfiak "macsók", mások inkább családapák, megint mások pedig kalandorok. Vagy példaként vehetjük, hogyan ítélik meg egy férfi és egy nő azonos viselkedését; ha egy nő teljes engedelemmel tartozik férjének, akkor "tudja hol a helye", ha egy férj teszi ugyanezt, rögtön kiérdemli a papucsférj címet. Talán ha a nemek közötti egyenlőség egyszer valóban, minden területen érvényesül, akkor nem kell majd törődnünk a gúnyos megjegyzésekkel, s mindenki boldogan élhet a saját akarata, és nem mások elvárásai szerint.

 

Kép: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja