SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A generációk közös nyaralása hozzájárul a családi harmónia megőrzéséhez

Családinet [cikkei] - 2013-10-30
A több generáció közös nyaralása fontos része lehet a családi harmónia megőrzésének - a többi között erről beszélt Semjén Zsolt kedden, Ráckevén egy kisgyermekes vendégeknek kialakított szálloda rendezvényén.
A generációk közös nyaralása hozzájárul a családi harmónia megőrzéséhez

A miniszterelnök-helyettes szerint bebizonyosodott, hogy a gyerekek egészséges fejlődésében nem csupán a szüleikkel kialakuló meghitt viszony, hanem a nagyszülőkkel fenntartott szoros kapcsolat is fontos szerepet játszik.
    
Utalt arra, hogy egy felmérés szerint az idősebb generációknak a jó életérzéshez elsősorban a családi együttlét, az egészség és az élményeket adó utazások szükségesek, ezért is fontos a közös nyaralás. A családbarát szállodák most formálódó hálózata is hozzájárulhat ehhez - tette hozzá.
    


Semjén Zsolt arról is beszélt, hogy az elöregedő Európában sokfelé gondot jelenthetnek a generációk közötti súrlódások, és ezek enyhítéséhez az unión belül példaértékű a magyar és a francia családpolitika.
    
A rendezvényen Semsei Imre, a Debreceni Egyetem egészségügyi karának professzora az időskori egészség megőrzésének fontosságáról szólva elmondta, az egészség fontos gazdasági kérdés is. A nyugdíjasok számának növekedése mind nagyobb terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre, ennek csökkentéséhez nemcsak pénz, hanem például a nemzedékek közötti szolidaritás erősítése is szükséges. Ezzel a kérdéskörrel az unió politikusai is kiemelten foglalkoznak - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Fotó:
Victor Habbick - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja