SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A nagycsaládban - te

Kiss Petra Sára [cikkei] - 2005-04-07
Ugye mennyire jó az, mikor reggel suli előtt anya megcsinálja Nektek a reggelit? És még uzsonnát is csomagol Nektek. Teát is csinál Nektek. És még puszit is ad Nektek. Mégis, mindenkiben felmerül a kérdés, miért Nekünk? Anya miért nem csinál Nekem reggelit, és miért nem csomagol Nekem uzsonnát, és miért nem ad csak Nekem puszit? Ez egy kicsit önzőn hangzik, sokszor lelkiismeret furdalásod is van, meg amúgyis mindenki a fejedhez vágja, hogy "miért mindig csak magadra gondolsz?!" Talán van benne valami.
Egy tizennégy éves lány vallomása a nagycsaládos létről...
A nagycsaládban - te

Hiszen olyan jó lenne, ha egy nap mikor jössz haza suliból, tök jó kedved van, az idő is szép,jó jegyeket hoztál haza,és még a menza is fino volt! És már nem kell sok hátra, hogy véégre otthon legyél! Akkor belépsz az ajtón, és persze rendes szülők megkérdezik: és mi volt a suliban kicsim?  Te már nyitod a szád, az első betű már talán megis van Há…- ebben a pillanatban lerohan a nővéred: -Anyu, képzeld kaptam egy ötöst! Az úgy volt, hogy…-a téma elterelve mi is van velem, nem érdekes végig hallgatom a nővéremet, Neki milyen volt az iskolában (igaz őt bár senki nem kérdezte) mégis csak családtag, és illik meghallgatni. Fél óra múlva…Anyukám hozzám fordul: És Veled mi volt a suliban? Már veszed a levegőt, a szád már ki is nyílt az első szótag már megis van: Szóv…- hirtelen csörög a telefon, az öcséd tanára hív: Ne aggódjon anyuka, mostmár nincsen semmi baj,csak…-Mostmár nem is izgat senkit sem, hogy mi van velem, már engem sem izgat nagyon hogy elmondhasd, van ennél fontosabb is. De azért, hogy ne legyél elhanyagolva valaki megkérdezi mégegyszer(csak a szokás végett) És veled mi volt a suliban? Egy újabb próbálkozás,újabb levegő és egy újabb szótag: Én…-és ekkor a hugod éppen a cicát kergeti egy nagy bárdal. Biztos kiváncsi félős jószág-e a cica. A figyelem mostmár abszolult elvan terelve rólad,de nem is baj, a családi akciók izgalmasabbak ennél. Talán még egyszer,mintha valaki megkérdezné: szóval semmi nem volt veled a suliban? És erre te már csak azt mondod: Nem,semmi.

Ettől függetlenül veled is kábé ugyan annyi dolog történt,mint bárki mással a családban, de te teljesen belátod, hogy nem juthat egy nap mindenkire idő. Ígyhát csöndben elvonulsz a szobádba és legközelebb vacsorakkor jössz elő a szeretett családodhoz, és azt a vacsorát eszed, amit anyu a dolgos kezével csinált, és jó ízűen meg is eszitek. Nincs ezzel gond, csak mindenki fejében megfordul: Miért kell,hogy én is egy legyek a sok közül?

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja