SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ami sose hiányozzon a napotokból!

Családinet [cikkei] - 2010-03-29
 [X]

"Most még nem vagyok éhes, majd a suliban eszem valamit". A legtöbb szülő számára ismerős ez a mondat, aki reggelente már maga is fél lábbal az ajtóban toporog, és idő hiányában gyermeke nevelését feladja. Pedig meghatározó évek ezek a gyerekek fejlődése szempontjából.
Ami sose hiányozzon a napotokból!

Nemcsak a lelkük alakul másképp az együtt töltött reggelik során, de az ilyenkor a szervezetükbe bejutott létfontosságú tápanyagok későbbi betegségeket is megelőzhetnek. Mindenképpen változtassunk ezen, hogy soha ne induljon el otthonról a gyermek üres gyomorral. Ha többre tényleg nincs idő, akkor adjunk neki egy nagy pohár tartalmas gyümölcslevet, amely kellő energiát ad ahhoz, hogy jókedvűen kezdje el a napot, és könnyedén kibírja az óvodai reggeli időpontjáig. Próbáljuk ki, mit szólnak egy nagy pohár Kubu rostos gyümölcsléhez vagy nektárhoz, amit már 6 hónapos kortól adhatunk a gyerekeknek.
Kubu körteNem lehet eleget hangsúlyozni, milyen fontos idejében rászoktatni gyermekeinket a rendszeres étkezésre és a folyadékfogyasztásra. A szülőknek is érdemes átgondolni táplálkozási szokásaikat, hogy jó példával járjanak elöl. Fontos a napi ötszöri étel- és bőséges folyadékfogyasztás.
Sok szülő panaszkodik, hogy „hiába kínálja neki a gyümölcsöt, lurkója nem eszi azt meg napközben”. Ha azt tapasztaljuk, hogy esténként rendszeresen ott lapul az általunk bepakolt gyümölcs összenyomódva a táska alján, vegyük elő találékonyságunkat s alkalmazzunk néhány egyszerű trükköt csemeténk napközbeni energia és vitaminpótlására. Pl. ha a táskában karnyújtásnyira van egy palack Kubu, akkor ezt a tápanyagbevitelt egy-két korttyal megoldja, és máris felfrissül tőle.

Tavaszi fáradtság ellen

A sárgarépa gazdag rostokban, hozzájárul a vitaminok és a tápanyagok felszívódásához, és ezzel segít abban, hogy a gyerek egészséges és energikus legyen. Már régóta megfigyelték, hogy a gyümölcslevek fogyasztása nemcsak a szomjúságérzetet csillapítja, hanem csökkenti a fáradtságérzetet is. Így a gyümölcs-és zöldséglevek is hozzátartoznak a kiegyensúlyozott egészséges táplálkozáshoz. A gyümölcs-és zöldséglevek elsősorban C-vitamin gazdagságukkal tűnnek ki, de egyéb vitaminok, vagy provitaminok, mint a karotin és néhány B-vitamin csoporthoz tartozó vitamin is megtalálhatók bennük. Így nemcsak finomak, de természetes energiát biztosítva táplálóak is.
Sokat tehetünk gyermekeink egészségéért azzal, hogy mesterséges alapanyagokból készült üdítőitalok helyett gyümölcslevekkel, például a 100%-os gyümölcstartalmú Kubu levekkel kKubu sárgarépaínáljuk őket. Így nemcsak egészségüket óvjuk, hanem megelőzhetjük a gyermekkori súlyproblémák kialakulását is, valamint segíthetünk abban, hogy a gyerek energikus legyen. Ettől nagyobb kedvvel tanul és játszik. A Kubu rostos gyümölcslevekben és nektárokban lévő vitaminok, rostok és ásványi anyagok természetes összetételben pont úgy vannak jelen, mint amire a gyereknek a legnagyobb szüksége van. Így a Kubu alkalmas arra, hogy részben pótolja a gyümölcsöt azoknál is, akik esetleg keveset, vagy egyáltalán nem fogyasztanak belőle.
Nem kell megijedni, ha gyermekünk bőre „kissé besárgul” ha esetleg rendszeresen, hosszú időn keresztül naponta több Kubu-t megiszik. A bőr elszíneződését  a béta-kartotinban lévő A vitamin okozza. Az A vitamin túladagolása nagyon ritkán fordul elő, akkor sem élelmiszerek fogyasztásából, hanem általában vitaminkészítmények nem megfelelő adagolása esetén. Szakirodalmak szerint karotinoidokkal való túladagolás nem valószínű. A hosszú ideig szedett, napi ajánlott adag 100-125-szöröse okozhat túladagolást.
Bátran engedjük meg tehát gyermekünknek, hogy annyi Kubu-t igyon, amennyi jólesik neki. A C vitamin feleslege pedig a vizelettel kiürül a szervezetből.

Valódi kaland Kubu-val az egész családnak


A 2010. március 15 és június 6. között zajló Kubu nyereményjátékban a gyerekek izgalmas on-line 3D számítógépes játékban kalandozhatnak Kubu macival, és segíthetnek a Gyümölcsös Szigetek lakóinak.
Kubu Titkok könyve nyereményjátékAz on-line játékban legjobb (Magyarországon legtöbb pontot elért) gyerek családjával elutazhat a németországi Tropical Islands-re, Európa legnagyobb vízi vidámparkjába, ahol találkozhat a többi ország nyerteseivel. A játék ideje alatt minden héten értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, összesen 3db Sony PlayStation3, 12db PSP (Sony kézi játékkonzol) és 120db Pendrive. Emellett a gyerekek összegyűjthetik a Kubu felfedező készlet elemeit is: kaland-sátort, vagány övtáskát, éjjellátó zseblámpát, kalóz távcsövet, felfedező iránytűt, hangröpítő walkie-talkiet, vagy szélsebes bumerángot. A játékban részt venni a www.kubu.hu oldalon lehet.

Kubu banán-eper pet palackban100%-os gyümölcstartalom, hozzáadott cukor nélkül
Tavaszi újdonság a Kubu eper-banán íze, mely 100%-os gyümölcstartalommal és hozzáadott cukor nélkül készül. Az ital édességét a gyümölcsökben lévő természetes cukrok biztosítják, amik könnyebben felszívódnak, mint a répacukor, így még egészségesebbek.
A 0,3L-es műanyag palackos Kubu 5 féle ízben kapható: 100%-os eper-banán és szintén 100%-os sárgarépa-őszibarack, multivitamin, sárgarépa-málna, illetve a sárgarépát nem tartalmazó banán-őszibarack.

Könnyen nyitható
A modern gyártási technológiának köszönhetően mostantól minden 0,3l-es Kubu fedőfólia nélkül kapható, így könnyebben nyitható. A műanyag palack előnye, hogy törhetetlen és könnyű, ami a legkisebbek számára is biztonságossá és bárhol-, önállóan is fogyaszthatóvá teszi. Így nagyszerű uzsonnára vagy akár gyümölcs helyett is az oviban, családi kiránduláson.
Az összes Kubu termék továbbra is tartósítószer és mesterséges színezék nélkül készül.

További érdekességek a http://www.maspex.hu/termekeink/kubu/tippjeink/ oldalon.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja