SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halász Judit: Csiribiri

Családinet [cikkei] - 2009-10-09
A FILMKONCERT ZENÉJE MEGJELENT CD-N!

Tizennyolc megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a színművésznővel, amelynek zenéje megjelent CD-n is. Halász Judit legnagyobb slágereit tartalmazó lemez a mozipremierrel egyidőben jelent meg október 8-án.
Halász Judit: Csiribiri

A „CSIRIBIRI” albumon a filmkoncert zenei anyaga hallható, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait. A dalok kiválasztása nem volt könnyű, hiszen több évtized zenei terméséből kellett összeállítani a repertoárt.

„Szerettem volna minél több dalt elénekelni a filmben, de valahol meg kellett húzni egy határt. Azokat, amelyeket a gyerekek követelnek, semmiképpen sem hagyhattuk ki. Ilyen a Micimackó, Boldog születésnapot vagy a Sehallselát Dömötör” – meséli a művésznő.

Halász JuditHalász Judit dalain generációk nőttek fel. A filmkoncertben szereplő közönség soraiban gyerekek, szüleik és nagyszüleik énekelnek együtt a művésznővel. Megható képkockáknak lehetünk tanúi.

A színművésznő a magyar irodalom legnagyobb élő és klasszikus költőinek verseit énekelte meg Petőfi Sándortól egészen Tóth Krisztáig; és a hazai zenei élet legnagyobbjaival dolgozott együtt, mint Bródy János, Szörényi Szabolcs, Bódi László „Cipő”, Móricz Mihály, Anti Tamás és Tolcsvay László. Egy példátlan életművet tekinthetünk meg a filmvásznon és hallgathatunk meg a „CSIRIBIRI” albumon.

A színművésznő egyértelműen ikonikus figurája a műfajnak, és annak ellenére, hogy évtizedek óta énekel a gyermekeknek, koncertjei mindig frissek, soha nem érezhető rajta a rossz értelemben vett rutin. Egy rendhagyó filmkoncert és egy rendhagyó koncertalbum. Halász Judit lemezgyűjteményünkből kihagyhatatlan darab! Igazi élmény, amit bármikor újraélhetünk a „CSIRIBIRI” CD segítségével.

Halász Judit:

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Fél év után Várkonyi Zoltán meghívta vendégszínésznek a budapesti Vígszínházba, majd a következő évadtól szerződést ajánlott neki. Halász Judit azóta is a Vígszínház, Magyarország legnagyobb prózai színházának tagja.

Közel negyven filmben és annál is több tévéjátékban szerepelt.

Tizennyolc CD-je jelent meg eddig, amelyeken nemcsak énekel, mesét és verset is mond. Új műfajt teremtett: magyar költők verseit énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – gyerekeknek, felnőtteknek - családoknak. Arany-, platina és gyémánt lemez ékesíti otthonát.
Hagyomány teremtett a Vígszínházban: minden karácsony előtt három vasárnapon énekel a családoknak.

Díjai,kitüntetései:
Jászai Mari-díj - 1971; Varsányi Irén-emlékgyűrű - 1974; Ajtay Andor-díj - 1981, 1994;
Érdemes művész - 1983, SZOT-díj - 1985; Mosoly-rend lovagja - 1987; Erzsébet-díj - 1988; A legjobban éneklő szinésznő közönségdíj - 1990; Déryné-díj - 1994; Magyar Köztársaság Tiszti Keresztje Polgári Tagozat - 1996; Kossuth-díj - 2001; Harsányi Zsolt-emlékdíj - 2001; Miniszteri elismerő oklevél - 2001; Páger Antal-díj -2002; Bilicsi Tivadar-díj - 2002; A gyermekekért Schnell János emlékérem; Móra Ferenc díj - A magyar gyermekkultúráért - 2002; Európa gyermekeinek jövőjéért díj - Az Európa Jövője Egyesület - 2002; Aranykor díj - A legkedveltebb színésznő - 2002; Beválasztottak a halhatatlanok társaságába - 2003; Fonogramm magyar zenei díj - 2005; Aphelandra díj - A közönségnek nyújtott kimagasló humanista teljesítményéért - 2006; Assitej (gyerek és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége) díj a gyerekkultúráért, gyerekszínházakért - 2006; Maecenas-díj - 2007; Prima Primissima díj közönség díjasa – 2008


CD TRACK LISTA
 dalok – szerzők


1. Csiribiri Halász Judit: Csiribiri
Bródy János - Weöres Sándor
2. A dal ugyanaz marad 
Bródy János
3. Táltos mese 
Tolcsvay László – Veress Miklós
4. Károgós 
Anti Tamás – Simkó Tibor
5. Ne legyen többé testvérháború 
Bródy János
6. Boldog Születésnapot! 
Bródy János
7. Testvérek között 
Bródy János
8. Panda maci dal 
Bródy János 
9. Hívd a nagymamát! 
Bródy János
10. Lalálelélóluli 
Bódi László
11. A hegyi tolvaj 
Anti Tamás – Simkó Tibor
12. Bóbita 
Tolcsvay László – Weöres Sándor
13. Csudálatos Mary 
Szörényi Szabolcs – Bródy János
14. Szitakötő tánca 
Bódi László – Kányádi Sándor
15. A „B 612”-es bolygó 
Bródy János
16. Ákom-bákom 
Szörényi Szabolcs – Zelk Zoltán
17. Füstbe ment terv 
Tolcsvay László – Petőfi Sándor
18. Sehall-Selát Dömötör 
Bródy János – Weöres Sándor
19. Vannak még rossz gyerekek 
Bródy János
20. Állatkerti útmutató  
Bródy János – Devecseri Gábor
21. Micimackó 
Bródy János – Milne – Karitnthy
22. Játsszunk együtt! 
Bródy János
23. Minden felnőtt volt egyszer gyerek 
Bródy János

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja