SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Különleges kávéreceptek

Gombos Beáta [cikkei] - 2008-12-19
Ha kell forró-jeges, ha kell almás-gyömbéres - kávéreceptek ínyenceknek
Sokan vagyunk, akik kávé nélkül el se tudnánk képzelni a reggelt, vagy akár az egész napot. Van, aki csak felhörpinti és megy is tovább, ám van, aki tisztelettel adózik ennek a serkentő fekete nedűnek és szívesen kipróbálna különleges recepteket. Alábbi összeállítás nekik szól.
Különleges kávéreceptek

Forró-jeges málnás kávé

Hozzávalók:
- 110 ml Vivalto kávé (enyhén savas; dél-amerikai és kelet-afrikai arabica valamint brazil "dél-minas-i" kávé keveréke) 
- 2-3 evőkanál tejhab
- 1 gombóc málna fagylalt 
- 1 friss, apróra vágott mentalevél

Elkészítés:
Készítse el a tejhabot, adja hozzá a mentalevelet és tegye félre. Készítsen hosszú kávét egy pohárba. Fedje a kávét a mentaízű tejhabbal, és végül óvatosan adja hozzá a fagylaltot. Azonnal fogyasztható.


Gesztenyés kávé

Hozzávalók:
- 40 ml Volluto kávé (enyhén pörkölt brazil és kolumbiai arabica kávé keveréke)
- 1 teáskanál forró tej
- 2 evőkanál tejhab 
- 3 teáskanál gesztenyepüré 
- 1 teáskanál apró gesztenye darabka

Elkészítés:
Készítse el a tejhabot és tegye félre. Keverje össze a gesztenyepürét a forró tejjel, öntse egy eszpresszó csészébe és engedje a kávét a keverékbe. Keverje meg, majd fedje le a kávét tejhabbal és szórja meg gesztenyével.


Almás-gyömbéres kávé



Hozzávalók:
- 110 ml hosszú kávé 
- 1 filter alma és gyömbér gyógytea
- 2 teáskanál juharszirup 
- 3 evőkanál tejhab 
- Egy csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Helyezze a gyógyteát egy capuccino-s csészébe, és készítse el a kávét. Hagyja ázni az alma-gyömbér teát 4 percig, majd távolítsa el a filtert. Adja hozzá a juharszirupot, és tegye félre. Készítse el a tejhabot, és adja hozzá az őrölt fahéjat. A kávét fahéj ízesítésű tejhabbal borítsa be.


Fűszeres-kólás kávé

Hozzávalók: 
- 110 ml Decaffeinato Lungo kávé (latin-amerikai arabica, valamint a karakterét erősítő robusta kávé keveréke) 
- 2 egész csillag ánizs 
- 1 rúd fahéj 
- 3 kardamum mag 
- 1 teáskanál cukorszirup
- 100 ml kóla 
- 3-4 jégkocka

Elkészítés:
Készítse el a kávét egy nagy csészében. A kávéhoz adja hozzá az ánizst, a fahéjat és a kardamomot. 4 percig áztassa a fűszereket a kávéban, majd szedje ki őket. Adja hozzá a cukorszirupot, keverje össze, majd töltse a kávét shaker-be. Adjon hozzá 3-4 jégkockát, és rázza fel erőteljesen, hogy a keverék lehűljön. Öntse a hűtött kávét egy hideg pohárba és keverje össze a kólával. Kínálja hidegen szívószállal!

Forrás: www.ma.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja