SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Családinet [cikkei] - 2009-05-25
Nem kíván sok előkészületet ennek a receptnek az elkészítése. Mindent bele a sütőzacskóba, és már sülhet is a csirke.
 Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Hozzávalók 3-4 főre:

1 nagyobb tanyasi csirke,
2 nagyobb savanykás alma,
1 nagy marék aszalt szilva,
1 vöröshagyma,
só,
1 sütőzacskó

Elkészítés:

A bontott csirkét megmo Almával töltött csirke, párolt zöldségekkelssuk, majd törlőkendővel felszárítjuk róla a nedvességet.
Kívül-belül átkenjük vékonyan sóval.
Az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk.
A hagymát szeletekre vágjuk.

Az alma felével, a szilva felével, és egy kevés vöröshagymával megtöltjük a csirke belsejét.
A lyukat fogpiszkálóval megtűzzük.
A csirkét sütőzacskóba tesszük, és mellé dobáljuk a maradék zöldséget, gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Látni fogjuk a színén, ha készen van. De kb. 40 perc minimum szükséges.
Ha készen van, a zacskóban lévő zöldségeket, a kisült szafttal, és tejszínnel leturmixolunk. Ha kell, kevés vízzel hígítjuk a mártást.
Párolt zöldségekkel, és a mártással tálaljuk.

Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja