Trüffeltorta, feketén-fehéren
A tésztához:
- 3 tojás
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- 3 dkg keményítő
A krémhez:
- 5 dl tejszín
- 10 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsoki
- 10 dkg fehér csoki
- ribizlilekvár
A mázhoz:
- 10 dkg jó minőségű étcsoki
- 2 kanál olaj
A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt 2 adagban, 3-2 dl arányban, a nagyobb adagban elkeverjük a fehér csokit, a másikban az étcsokit, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojást és a cukrot alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
Megsütjük, két lapba vágjuk. A hideg tejszínből kemény habot verünk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd az étcsokis krémmel, rátesszük a másik lapot, megkenjük ezt is lekvárral, ráhalmozzuk a fehércsokis krémet, és bekenjük az oldalakat is. Fahéjjal megszórjuk.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: