SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Torta receptek

Kókai Kata [cikkei] - 2005-09-04
Ünnepi alkalmakkor és vasárnapi ebéd után is nagyszerű desszert lehet a számtalan módon és ízesítéssel elkészíthető torta.
Torta receptek

Málnatorta

Hozzávalók:


· 60 dkg málna
· 1 evőkanál citromlé
· 3 dkg porcukor
· 1 db zöldcitrom
· 25 dkg háztartási keksz (lehet kókuszos)
· 7, 5 dkg RAMA margarin
· 60 dkg tehéntúró
· 1, 5 dl tejföl
· 10 dkg cukor
· 4 egész tojás
· 1 evőkanál liszt

40 dkg málnát a citromlével, 2 evőkanál vízzel, a porcukorral felforralunk, majd 1 percig főzünk. Pürésítjük, majd 1 dl-re sűrűsítjük, közepes lángon főzve, majd lehűtjük. A zöldcitrom héját lereszeljük, majd elkeverjük a levével. A kekszet összetörjük, majd elkeverjük a megolvasztott margarinnal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és a kekszmorzsát elosztjuk benne. A túrót, tejfölt, tojásokat összemixeljük, majd hozzáadjuk a lisztet. A túrómassza kétharmadát elkeverjük a málnasűrítménnyel, és a formába öntjük. A maradék egyharmadot elkeverjük a citromlével, és rátesszük az előző rétegre. 160 fokon 15 percig sütjük, majd fél órán át 150 fokon. Hűtve tálaljuk.


Vörösboros torta

Hozzávalók:


· 30 dkg margarin,
· 30 dkg liszt,
· 30 dkg kristálycukor,
· 15 dkg csoki reszelék,
· 6 darab tojás,
· 1 csomag vaníliás cukor,
· 1 csomag sütőpor,


· 2,5 dl vörösbor és egy teáskanál fahéj

A megolvasztott margarint, a kristálycukrot, csoki reszeléket, tojást, fahéjat, és a vaníliás cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és habosra verjük. Tortaformában, közepes hőfokon egy óra alatt megsütjük. Tetejére vörösborban olvasztott cukorból készült szirupot öntünk.


Dobos torta

Hozzávalók:


A tésztához
· 6 tojás
· 120 g porcukor
· 120 g liszt
· 30 g vaj
· a formához vaj és liszt

A krémhez
· 6 tojás
· 150 g porcukor
· 100 g reszelt csokoládé ( vagy 200 g porcukor és 30 g kakaó)
· 2 zacskó (20 g) vaníliás cukor
· 200 g vaj vagy margarin

A mázhoz
· 150 g kristálycukor
· 1-2 csepp ecet

A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, kanalanként hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét, majd a langyos olvasztott vajat. A tortaformát kivajazzuk és lisztezzük és belesimítjuk a masszát, majd világosra sütjük. Ezt folytatjuk, amíg el nem fogy a massza, kb. 7 lap készül el belőle.
A tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, majd gőz fölött besűrítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. A krémmel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát.
A mázhoz elkeverjük az ecetet és a cukrot. Mivel hamar megdermed, gyorsan ráöntjük a torta tetejére. A szeletek helyét előre is bejelölhetjük késsel, így nem törik meg a teteje vágásnál.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja