Császármorzsa
Kovács Anna [cikkei] - 2011-06-02
Egy morzsa sem marad a tányéron...
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- só
- 7 dkg liszt
Ezeket összekeverjük, majd 1 órán keresztül pihentetjük, hogy a búzadara bedagadjon.
4 db tojást szétválasztunk a sárgáját 1 evőkanál porcukorral kikeverjük, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A tojássos masszát a búzadara tej keverékéhez adjuk, majd végül a tojásfehérjét is lazán beledolgozzuk.
Ezután teflonedényben 5 dkg vajat olvasztunk, beleöntjük a masszát, lassú tűzön kevergetve morzsás állagúra főzzük. A főzési idő kb 30 perc.
Tálaláskor porcukrot és lekvárt kínálunk hozzá.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Családinet hozzászólások:
Előző hír
Bagett
Következő hír
Közösségi hozzászólások: